Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nemzetek Ligája: Luis Enrique nagyon boldog a spanyolok továbbjutása miatt!

A Nemzetek Ligája csoportmérkőzéseinek alakulását elnézve nem feltétlenül Spanyolország számított a favoritnak az A-divízió kiegyenlített, 2-es számú csoportjában. A ‘vörös fúria’ végül az utolsó pillanatokban megragadva az esélyt, Portugália legyőzésével a csoport első helyén zárt. 

Mint ismert, Portugália ellen Alvaro Morata 88. percben szerzett találata a Nemzetek Ligája négyes döntőjébe repítette a spanyol válogatottat, amelynek szövetségi kapitánya, Luis Enrique nagyon is elégedettnek tűnt a lefújást követően.

“A futball egy csodálatos sport, amelyben a győzelem a legjobb ellenszere a depresszió vagy a szomorúság bármely állapotának!” – idézi a katalán Sport című lap a kapitány szavait.

“Az első félidőben jobbára nálunk volt a labda, több mint 400-szor passzoltunk egymáshoz, de javarészt ezt a saját térfelünkön tettük. Ezt kellett kijavítanunk a második félidőben, ahol végig az volt az érzésem, hogy jönni fog a gól. Visszatértünk a négyes döntőbe, ki fogjuk élvezni minden pillanatát!” – folytatta Luis Enrique, aki mint mondta büszke a válogatott minden tagjára, akik alaposan feladták a leckét a számára.

“Közeleg a világbajnokság. Nem 26, hanem 40 vagy 50 játékosról beszélhetünk, akik megérdemelnék a részvételt a tornán. Sajnálom már most azokat, akik lemaradnak a vb-ről. A lista még nem teljes a számomra sem, lehetnek és lesznek is változások, talán meglepetések is. Olyan játékosokra van szükségünk, akik tökéletesen értelmezik a filozófiánkat!” – jegyezte meg Luis Enrique.