Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az UEFA képviselői is ellátogattak a Puskás Arénába

Az UEFA képviselői a helyszín tekintették meg a Magyarország-Olaszország Nemzetek Ligája-mérkőzést immár az Európa-liga-döntőre való készülés jegyében…

Az MLSZ beszámolt róla, hogy az UEFA szakemberei a helyszínen tekintették meg a magyar válogatott Olaszország elleni Nemzetek Ligája összecsapását, és elsősorban a Puskás Aréna megközelíthetőségét vizsgálták.

A négyfős küldöttség elsődleges feladata a folyamatok finomhangolása volt a 2023. május 31-én, a Puskás Arénában rendezendő Európa-liga-döntő kapcsán. A közlekedési és biztonsági kérdések mellett a szurkolók beléptetését és a kiemelt csoportok érkezésének körülményeit vizsgálta a nemzetközi szakembergárda.

A bejárást megelőző rövid egyeztetésen hamar kiderült, nagy előnyt jelent az MLSZ szakembereiből álló hazai szervező bizottság számára a tény, hogy korábban UEFA Szuperkupát és Európa-bajnoki mérkőzéseket rendeztek a Puskás Arénában. Az öltözők környékét, az ún. sportzónát lényegében változtatás nélkül „veszik át” az új szervezésbe az UEFA szakemberei, ugyanakkor az újságírók számára a találkozó végén megközelíthető vegyes zónát (mixed zone) – méretéből adódóan – más területen képzeli megvalósítani az európai szövetség.