Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: a Napoli hátvédje lett a hónap játékosa

A pénteki napon hozták nyilvánosságra, hogy a Napoli újonnan igazolt védője lett szeptember hónap legjobb játékosa az olasz bajnokság (Serie A) mezőnyében…

 

A bajnoki éllovas Napoli kiváló teljesítményt nyújtó hátvédje, Kim Min Jae lett szeptember hónap legjobb játékosa a Serie A-ban.

A 25 éves dél-koreai hátvéd a nyári átigazolási időszakban mintegy 18 millió euró ellenében igazolt a déli csapathoz a török Fenerbahcétől. Kim a bajnokságból eddig eltelt hét forduló alatt hat mérkőzést játszott végig, ezalatt hátvéd létére két gólt szerzett, az egyiket szeptemberben. Kiváló védőmunkája nagyban megalapozta a Napoli stabil teljesítményét, melynek köszönhetően a csapat veretlen teljesítménnyel vezeti a Serie A tabelláját.

Kim az előző szezonban a magyar válogatott Szalai Attila védőtársa volt az isztambuli egyletnél, ahol csak egyetlen szezont töltött és szintén haamar alapember lett.

A Napoli öt győzelemmel és két döntetlennel az Atalantával holtversenyben vezeti a Serie A tabelláját. Luciano Spalletti legénysége a követekző fordulóban a kilencedik helyezett Torinót látja vendégül a szombat délutáni órákban.