Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az ukránok is csatlakoznak a spanyol-portugál vb-pályázathoz

Egybehangzó szigetországi sajtóinformációk szerint a háborúban álló Ukrajna is pályázni akar a 2030-as világbajnokság megrendezésére…

(Photo by Artur Widak/NurPhoto via Getty Images)

A The Guardian beszámolója szerint Ukrajna csatlakozik Spanyolország és Portugália pályázatához, hogy közösen rendezzék meg a 2030-as világbajnokságot, melyet szerdán az európai szövetség főhadiszállásán tartandó sajtótájékoztatón jelentik be hivatalosan.

A forrás szerint a jelenleg háborúban álló ország elnöke, Volodimir Zelenszkij már jóvá is hagyta a pályázati szándékot.

Úgy tudni, hogy Ukrajna sikeres pályázat esetén a torna egyik csoportjának ad otthont. Spanyolország és Portugália már két éve megerősítette, hogy közös pályázatot nyújt be a 2030-as vb-rendezésre, az ukránok újonnan csatlakoznának hozzájuk.

A háború miatt az ukrán válogatott jelenleg Lengyelországban játssza a hazai mérkőzéseit, de a 2012-es Európa-bajnokságon már bizonyították, hogy békeidőben képes nagyszabású torna rendezésére.

Az idei világbajnokság házigazdája Katar lesz, míg a 2026-os, immár 48 csapatos tornának az Egyesült Államok, Kanada és Mexikó ad otthont.

A korábbi hírek szerint Egyiptom, Görögország és Szaúd-Arábia közösen, valamint Uruguay, Argentína, Paraguay és Chile szintén együtt, Marokkó pedig külön pályázna a 2030-as világbajnokság megrendezésére.