Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: nem volt kérdés, a Fradi simán kikapott Belgrádban

Két győztes meccs után pont nélkül maradt a Ferencváros az Európa-liga csoportkörének harmadik fordulójában: a zöld-fehérek idegenben szenvedtek 4–1-es vereséget a Crvena Zvezda ellen.

(Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

A mérkőzésre listavezetőként készülő Fradi ezúttal is jól kezdett, hiszen a vendégek a 8. percben közel álltak a vezetéshez: Aissa Laidouni próbálkozását Marko Gobeljic fejelte ki. A szerbek szép lassan aztán átvették a játék irányítását, aminek először is egy büntető lett az eredménye, méghozzá Henry Wingo kezezése miatt, amit videóbírózás követett. A tizenegyest Guélor Kanga magabiztosan értékesítette. A hazaiak kicsivel több mint fél óra elteltével gyakorlatilag le is zárták a három pont sorsát, amikor Stefan Mitrovic érkezett Aleksandar Pesic beadására, amelyet Botka Endre elszámolt. A felek kétgólos különbséggel vonultak az öltözőbe a szünetben.

A folytatás a lehető legrosszabb módon kezdődött az FTC szempontjából, ugyanis az 50. percben már hárommal mentek a belgrádiak: Aleksandar Katai a büntetőterületen kívülről próbálkozott, labdája a jobb alsóban kötött ki… Nem sokkal később újabb csapás érte Stanislav Cherchesov legénységét, Kanga egy óra elteltével a második gólját is megszerezte. A Fradin a becserélt játékosok sem tudtak segíteni, igaz, a szépítés még összejött a hajrához közeledve: Wingo középre tett labdáját Kristoffer Zachariassen váltotta gólra, amivel ki is alakította a végeredményt.

A ferencvárosiak a vereségük ellenére továbbra is vezetik a csoportjukat az El-ben, méghozzá az azonos pontszámmal rendelkező Monaco előtt.

Európa-liga, H-csoport, 3. forduló
Crvena Zvezda – Ferencváros 4–1 (2-0)
Helyszín: Stadion Rajko Mitić; Játékvezető: Lawrence Visser
Gólszerzők: Kanga (27 – büntető., 60.), Mitrovic (35.), Katai (50.), ill. Zachariassen (71.)
Sárga lap: Dragovic (21.), Sanogo (55.), Rodic (76.), ill. S. Mmaee (73.), Knoester (79.), Vécsei (87.)

Crvena Zvezda: Borjan – Gobeljic, Erakovic, Dragovic (Nikolic 72.), Rodic – Mitrovic (Pankov 62.), Sanogo (Srnic 62.), Kanga (Mustapha 80.), Ivanic – Katai (Motika 73.), Pesic. Vezetőedző: Milos Milojevic.

Ferencváros: Dibusz – Wingo, Knoester, S. Mmaee, Botka (Pászka 77.) – Laidouni (Gojak 67.), Besic (Vécsei 57.) – Traoré, Zachariassen, Tokmac (Marquinhos 66.) – Boli (R. Mmaee 57.). Vezetőedző: Stanislav Cherchesov.

A csoport aktuális állása:

Standings provided by Sofascore