Régi ismerős tért vissza a Sevilla kispadjára – HIVATALOS

Julen Lopetegui menesztése után a várakozásoknak megfelelően a korábbi edzőjét nevezte ki a csapat újdonsült vezetőedzőjének…

(Photo by Quality Sport Images/Getty Images )

A Sevilla együttese a csütörtök délutáni órákban erősítette meg, hogy a menesztett Julen Lopetegui után újra a csapatot korábban már irányító Jorge Sampaoli lett a vezetőedző. A régi-új trénerrel 2024. június 30-ig szóló megállapodást kötöttek.

A visszatérő argentin tréner az 1996 óta tartó edzői pályafutása jelentős részében a Dél-amerikai kontinensen tevékenykedett. Sampaoli nyáron távozott az Olympique Marseille-től, amely a Sevilla után csak a második európai klubja volt. Az andalúziai együttest a 2016-2017-es szezonban vezette, amikor a bajnokságban a negyedik helyen végeztek. A csapatot 53 mérkőzésen dirigálta, melyből 27-et nyertek meg 12 döntetlen és 14 vereség mellett.

Ezt követően Sampaoli volt az argentin válogatott szövetségi kapitánya volt, nevéhez fűződött az Albiceleste mérsékelt 2018-as világbajnoki szereplése.

A Sevilla hét forduló alatt szerzett öt pontjával csupán a 20 csapatos mezőny 16. pozícióját foglalja el, épphogy bennmaradó helyen tanyázik, eddigi egyetlen győzelmét az Espanyol ellen aratta. A Bajnokok Ligája csoportkörében három forduló alatt egyetlen pontot szerzett.