Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ekl: Kerkez újabb gólpasszt adott

Az Európa-konferencialiga legutóbbi játéknapján a magyar válogatott hátvédjének csapata újabb győzelmet aratott, honfitársunk pedig fontos szerepet vállalt…

(Photo by ANP via Getty Images)

Az AZ Alkmaar nagy csatában, 3-2-es győzelmet aratott az Apollon Limasszol ellen az Európa-konferencialiga csütörtöki játéknapján, ezzel a holland együttes három forduló után hibátlanul, kilenc ponttal vezeti a csoportját.

A mindent eldöntő találathoz az előkészítést Kerkez Milos biztosította, aki ezzel már a harmadik gólpasszát adta a főtáblán. A 18 éves magyar balhátvéden kívül a jelenleg futó kiírásában egyetlen játékos sem adott ennyi gólpasszt. Ráadásul Kerkez az aktuális idényben minden sorozatot figyelembe véve nyolc gólból vállalt már szerepet két találata és hat előkészítése révén.

A szerb-magyar kettős állampolgárságú védő a vajdasági Verbász városában született, első csapata a környékbeli Hajduk Kula volt. 12 évesen az osztrák Rapid Wien kötelékébe került, ahol öt éven át nevelkedett. 2019-es hazatérése során előbb Hódmezővásárhelyre, majd az ETO FC Győr együtteséhez került. Fiatal kora ellenére hamar alapembere lett a másodosztályú csapatnak, 16 mérkőzésen 1150 percet játszott, s a 2020-as naptári esztendő végeztével elnyerte a klub legjobb utánpótláskorú játékosának járó Fehér Miklós vándordíjat.

Kerkez tavaly februárban igazolt az AC Milanhoz, ám mivel hiába próbálkozott, az első csapatnál nem kapott volna állandó játéklehetőséget, idén januárban a holland gárdához került. Itt aztán tavasszal debütálhatott, az új szezontól kezdve pedig fiatal kora ellenére a kezdőcsapat állandó tagja lett a balhátvéd posztján.

Nyolc mérkőzést játszott a magyar U21-es válogatottban, majd először júniusban hívták meg őt a felnőtt válogatott nemzeti csapatba, de akkor még csak a kispadra ülhetett le. Debütálására a szeptemberi NL-mérkőzéseken került sor, a németek és az olaszok ellen is kezdő volt és kiváló teljesítményt nyújtott. Azóta a nemzetközi érdeklődés is egyre inkább megnőtt iránta, mindezért pedig hétről hétre az Ekl-mérkőzéseken is tesz klubcsapatában.