Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

“Maradonának hatalmas szíve volt, azt adta neked, amije nem volt…”

A Boca Juniors edzői posztjáról vágyó egykori klasszis játékos a lassan két éve elhunyt Diego Maradonával kapcsolatban elevenítette fel személyes tapasztalatait…

(Photo by Alessandro Sabattini/Getty Images)

A jelenleg munkanélküli edző, Martín Palermo a napokban egy érzelmes interjút adott a Radio La Red részére, melyben Diego Maradona szerepéről beszélt:

“Óriási ürességet jelent, hogy nincs többé, melyet nem lehet szavakkal leírni. Elképesztő érzelmeket generált bennem a létezésével. Máig elérzékenyülök, amikor szóba kerül. Nem tudom kontrollálni a belső érzéseimet, hogy Diego ma már nincs közöttünk. Nagyszerű dolgokat éltem át vele a Bocánál: én fiatal játékos voltam, ő pedig az utolsó szezonjában játszott. Hatalmas szíve volt, azt adta neked, amije nem volt. Élni és megosztani nagyon szép dolgokat.”

Emlékezhetünk rá, hogy Palermo élete legnehezebb mérkőzésén, 2006. augusztus 6-án két gólt lőtt a Banfield elleni bajnokin azt követően, hogy előző nap volt az újszülött fiának a temetése. A klubtól természetesen kimenőt kapott, de ő maga ragaszkodott hozzá, hogy a gyász legnehezebb óráiban a csapatával együtt a pályán lehessen. Második gólja után hosszasan földön maradt, könnyeivel küzdött, majd hajrábeli lecserélése alkalmával elérzékenyült a kispadon, és vele együtt sírt az egész La Bombonera. Palermo később a karjára tetováltatta néhány napot élő gyermeke, Stéfano nevét, és onnantól gólörömében azt csókolta meg.

Az interjúban elárulta, hogy Maradona mennyire támogatta őt ebben az időszakban: “amikor elvesztettem a néhány napos fiamat, ott volt velem a kórházban. Ilyen ember volt ő, amikor szükség volt rá, ott volt. Ő volt az a személy, aki elvezetett a szenvedély megérzéséhez.”

Palermo természetesen azért is hálás Maradonának, amiért szövetségi kapitányként elvitte őt a 2010-es világbajnokságra:

“Sokat köszönhetek neki, amiben csak tudott, mindig támogatott. A futball iránti őrült szenvedélye marad meg bennem leginkább. Óriási élmény volt azon a világbajnokságon szerepelni.”

Emellett beszélt Maradona különböző generációkra gyakorolt ​​hatásáról, különös tekintettel arra, hogy a hatéves fia, Gianluca is tudja, hogy Diego az 1986-os vb-n világbajnok lett az argentin válogatottal:

“Természetesen a mai generációk nehezen tudják felfogni, hogy mi történt akkor, de a fiam természetesen tudja, hogy ki volt Maradona. Nem akartam szándékosan ráerőltetni semmit, de nyilván látta az akkori felvételeket. Ő is azzal szokott nyugtatni, hogy Diego már a mennyben van. Örülök, hogy tovább adhattam neki valamit belőle. Ha ő még nem is fogja, úgy érzem, hogy Maradona öröksége nemzedékről nemzedékre halad tovább, sosem fogjuk elfeledni az emlékét. A fanatizmuson túl a futballista csodálatot és bálványimádást érez valaki iránt, aki sokunk számára utat jelölt. Diego olyan ember volt, aki képes volt szeretne és támogatni a barátait, csapattársait, és akit csak tudott.”

Palermo aktív játékosként két megszakítás alkalmával összesen 404 mérkőzést játszott a Boca Juniors színeiben, ezeken pedig 236 gólt szerzett, mellyel a Xeneize történetének valaha volt legjobb góllövője.