Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: a Fradi után az Újpestet is legyőzte a Kecskemét

A magyar labdarúgó-bajnokság (OTP Bank Liga) 10. fordulójában pénteken két mérkőzést is rendeztek, mert jövő héten hétfőn a MOL Fehérvár és az Újpest pótolják a 4. fordulóból elmaradt bajnokijukat, és késő este utóbbi lépett pályára a Kecskemét ellenében.

Az első félidőben egyértelműen az újpestiek voltak a jobbak, ami azonban csak helyzetekben mutatkozott meg, gólokban nem. Gólt szerezhetett volna Csoboth, Gouré vagy éppen Simon Krisztiám is, de a vendégek kapusa Varga, vagy a védők mindig közbe tudtak lépni, így nem született találat és 0-0-ás döntetlennel mehettek szünetre a csapatok.

A második játékrész már kiegyenlítettebb volt helyzetekben, de gólt a hazaiak ezúttal sem tudtak szerezni, míg a vendégek nagyon jól használták ki lehetőségeiket és kétszer is bevették az Újpest kapuját. A vezetést az 56. percben Tóth Barna, aki két védő között indult meg a tizenhatos jobb csücskétől, majd éles szögből hatalmas gólt ragaszt a hosszú felsőbe (0-1). A második kecskeméti találat pedig a 80. minutumban született, egy labdaszerzést követően a csereként beálló Katona Bálint kapott egy labdát, a fiatal középpályás pedig éles szögből kiválóan lőtte ki a hosszút Nikolic mellett, és mindkét kapufa segítségével a hálóban kötött ki a labda (0-2). A hosszabbításban elpuskáztak egy büntetőt a hazaiak Borello révén, azonban a szépítés így is összejött a ráadás 14. percében egy felívelt labdából, amelyet Diaby fejelt a kapuba, de ez már későn jött és nem volt idő az egyenlítésre (1-2). A Kecskemét ezzel a győzelmével jelenleg vezeti az NB I-et, habár három mérkőzéssel többet játszott, mint a második Ferencváros, míg az Újpest csak a 10. pozíciót foglalja el.

Újpest – Kecskemét 1-2 (0-0)
Helyszín: Szusza Ferenc Stadion (Budapest), Játékvezető: Andó-Szabó S.
Gólszerzők: A. Diaby (90+14′) ill. Tóth B. (56′), Katona B. (80′)

A 10. forduló teljes menetrendje:
Péntek:
MOL Fehérvár – Zalaegerszeg 1-1
Újpest – Kecskemét 0-2

Szombat:
17:00 Kisvárda – Vasas (Tv: M4 Sport)
19:30 Honvéd – Mezőkövesd (Tv: M4 Sport)

Vasárnap:
15:30 Paks – Puskás Akadémia (Tv: M4 Sport)
18:00 Ferencváros – Debrecen (Tv: M4 Sport)

A bajnokság jelenlegi állása:



Az állást biztosítja a Sofascore