Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: nem bírt egymással a Fehérvár és a Zalaegerszeg

A magyar labdarúgó-bajnokság (OTP Bank Liga) 10. fordulójában pénteken két mérkőzést is rendeztek, mert jövő héten hétfőn a MOL Fehérvár és az Újpest pótolják a 4. fordulóból elmaradt bajnokijukat, és kora este előbbi lépett pályára a Zalaegerszeg ellenében.

A találkozó hazai helyzetekkel kezdődött, ugyanakkor egyikből sem született gól, a legnagyobb lehetőség a magyar válogatott Nego előtt adódott, viszont Demjén figyelt, így remek ütemben lépett ki és szögletre tudta ütni a szélső próbálkozását. A vendégek is megszerezhették volna a vezetést, de Ikoba 5 méterről nem tudta bevenni Kovács kapuját, elég kacskán találta el a zalaiak támadója a labdát. Az első játékrészben további két nagy lehetősége volt még a Fehérvárnak, az egyik egy gyönyörű ollózós mozdulat volt Dárdaitól, míg a másikból gól is született a hosszabbításban. A bal oldalon vezetett támadást Dárdai és Hangya, majd utóbbi szabadon vezethette középre a labdát és az akció végén kiszolgálta Kenan Kodrót, a bosnyák csatár pedig a kapuba belsőzte a labdát (1-0).

A második félidő már kevésbé sikerült izgalmasra, a hazaiak nem tudtak felpörögni a vezetés tudatában sem, míg a vendégek pontatlanok voltak a kapu előtt, de a végén csak összejött az egyenlítés. A legnagyobb lehetőséget a 82. percben dolgozták ki, egy jobb oldali támadás végén a beadás Ubochimát találta meg, azonban a nigériai csatár közvetlen közelről fölé lőtte a labdát. A hosszabbítás utolsó perceiben azonban szabadrúgást kapott a vendég gárda, amelyet Gergényi ívelt a kapu elé, ami a felhúzódó kapust, Demjént talált meg, viszont az ő fejesét még Kovács hárítani tudta, de a kipattanóra Ikoba csapott le és egyenlített az utolsó pillanatokban (1-1). A Fehérvár így maradt a hetedik, míg a Zalaegerszeg a hatod a tabellán.

MOL Fehérvár – Zalegerszeg 1-1 (1-0)
Helyszín: MOL Aréna Sóstó (Székesfehérvár), Játékvezető: Csonka B.
Gólszerző: Kodro (45+1′) ill. Ikoba (90+5′)

A 10. forduló teljes menetrendje:
Péntek:
MOL Fehérvár – Zalaegerszeg 1-1
20:05 Újpest – Kecskemét (Tv: M4 Sport)

Szombat:
17:00 Kisvárda – Vasas (Tv: M4 Sport)
19:30 Honvéd – Mezőkövesd (Tv: M4 Sport)

Vasárnap:
15:30 Paks – Puskás Akadémia (Tv: M4 Sport)
18:00 Ferencváros – Debrecen (Tv: M4 Sport)

A bajnokság jelenlegi állása:

Az állást biztosítja a Sofascore