Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Rüdiger a ráadásban válaszolt Zubkov góljára, győzött Skóciában a Lipcse – videóval

Nagyon közel állt a bravúrhoz, ám minden bizonnyal így is a forduló legnagyobb meglepetését okozta a Sahtar Doneck a Bajnokok Ligája 4. csoportkörében: az ukrán együttes 1–1-es döntetlent játszott a címvédő Real Madriddal. A csoport másik mérkőzésén az RB Leipzig idegenben verte a Celticet, méghozzá két magyar játékossal a kezdőcsapatban. 

(Photo by Piotr Matusewicz/Quality Sport Images/Getty Images)

Ugyan az első játékrészben a Királyi Gárda pontosabb volt a kapu előtt, mint a Sahtar, összességében a hazaiak sem futballoztak veszélytelenül. Az egykor a Ferencvárost erősítő Olekszandr Zubkov elfutásai, majd próbálkozásai rendre fenyegetést jelentette a Real kapujára, az igazán komoly lehetőségek mégis a madridiakhoz fűződtek: Karim Benzema, Rodrygo Goes és Fede Valverde is próbára tette Anatolij Trubin képességeit, aki hősiesen állta is a sarat – többek között ennek köszönhetően mehettek a felek gól nélkül az öltözőbe a szünetben.

A fordulást követően igazi hidegzuhany érintette a vendégeket, ugyanis már az első percben hátrányba kerültek a Bohdan Mikhajlicsenko labdájára remekül érkező Zubkov révén. A találat alaposan feltüzelte donyecki gárdát, több nagyszerű helyzet is adódott előtte. Az ukránok leginkább a meccs végén bánhatták, hogy nem sikerült megduplázni az előnyüket, ugyanis a hosszabbításban Antonio Rüdiger befejelte a labdát, amivel pontot szerzett a csapatának – más kérdés, hogy a német válogatott középhátvéd bele is sérült a mozdulatba…

A Real értékes 1 pontot szerzett, hiszen Carlo Ancelotti legénysége ezennel bebiztosította a kieséses szakaszban való részvételét.

Bajnokok Ligája, F-csoport, 4. forduló
FK Sahtar Doneck – Real Madrid CF 1–1 (0-0)
Helyszín: Stadion Wojska Polskiego; Játékvezető: Orel Grinfeld
Gólszerzők: Zubkov (46.), ill. Rüdiger (90+5.)
Sárga lap: Konoplja (16.), Bondarenko (88.), ill. Militao (85.), Kroos (90.)

Sahtar Doneck: Trubin – Mikhajlicsenko, Bondar, Matvijenko, Konoplja – Sztepanenko – Zubkov (Lucas Taylor 82.), Bondarenko, Szudakov (Djurasek 81.), Mudrik (Petrjak 85.) – Traoré (Sikan 77.). Vezetőedző: Igor Jovicevic.

Real Madrid: Lunyin – Lucas Vázquez, Nacho, Rüdiger, Mendy (Alaba 68.) – Valverde (Camavinga 68.), Tchouaméni (Modric 57.), Kroos – Rodrygo (Asensio 68.), Benzema, Hazard (Vinícius 57.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti.

A találkozó videós összefoglalója:

Az idei BL-szezont két vereséggel indító Lipcse ezúttal rendkívül fontos sikert aratott a Celtic Parkban, ám a győzelem koránt sem volt zökkenőmentes. Ugyan labdabirtoklásban felülmúlták a skótokat, a helyzetek száma és minősége egyáltalán nem adott bizakodásra okot Marco Rose alakulatának az első félidőben.

A második játékrész is nehézkesen indult, aztán a véghajrához közeledve Timo Werner vezetést szerzett, míg a csereként beálló Emil Forsberg a 84. percben beállította a végeredményt. Szoboszlai Dominik 76 percet kapott kezdőjátékosként, Willi Orbán pedig végig a pályán volt; Gulácsi Péter természetesen hiányzott a sérülése miatt.

A Leipzig feljött az F-csoport második helyére, ezzel maga mögé utasítva a Sahtar Donecket.

Bajnokok Ligája, F-csoport, 4. forduló
Celtic FC – RB Leipzig 0–2 (0-0)
Helyszín: Celtic Park; Játékvezető: Urs Meier
Gólszerzők: Werner (75.), Forsberg (84.)
Sárga lap: Hatate (34.), Juranovic (90+1.)

Celtic: Hart – Juranovic, Carter-Vickers, Jenz, Taylor – O’Riley, Hatate (Mooy 66.) – Abada (Forrest 42.), Haksabanovic (Turnbull 66.), Maeda (Bernabei 80.) – Furuhasi (Giakoumakis 66.). Vezetőedző: Ange Postecoglou.

Leipzig: Blaswich – Simakan (Henrichs 76.), Orbán, Gvardiol, Raum – Haidara (Diallo 83.), Schlager – Nkunku (Novoa Ramos 88.), Szoboszlai (Forsberg 76.), Werner – André Silva (Poulsen 76.). Vezetőedző: Marco Rose.

A találkozó videós összefoglalója:

A csoport aktuális állása:

Standings provided by Sofascore