Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Távozik klubjától az argentin sikeredző – HIVATALOS

A River Plate sikeredzője a csütörtöki sajtótájékoztatón szolgáltatott információt jövőbeli terveiről…

 

A River Plate vezetőedzője, Marcelo Gallardo a csütörtöki sajtótájékoztatón megerősítette, hogy az aktuális idény végeztével távozik csapata kispadjáról.

A 46 éves szakember 2014 óta 14 trófeát nyert a River Plate edzőjeként, a hőn áhított bajnoki címet éppen a tavalyi, 2021-es országos bajnoki kiírásban hódították el először, miközben hat alkalommal nyertek nemzetközi trófeát. Az igazi terepe az egyenes kieséses szakaszok voltak – a Libertadores-kupa ideit megelőző négy kiírásában mindig eljutottak legalább az elődöntőig. A különféle hazai kupasorozatokban is eredményesek voltak, regnálása alatt háromszor nyerték meg az argentin kupát és kétszer a szuperkupát. A klub egykori kiváló játékosának irányításával a “milliomosok” 2015-ben és 2018-ban a Libertadores-kupát, 2014-ben a Copa Sudamericanát nyerték meg, három alkalommal pedig a Recopa Sudamericanát zsebelték be.

Azelőtt játékosként is hosszú éveken át szolgálta a csapatot, és nyolc trófeát nyert a Riverrel. Összességében 22 elsőséggel bír a csapatta, mellyel beállított a legendás Ángel Labruna klubcsúcsát.

Gallardo kezei alatt összesen 122 futballista lépett pályára, és ami még inkább sokatmondó, 41 (!) saját nevelésű fiatal debütálhatott általa a profik közt. Beleértve olyan neveket, mint Julián ÁlvarezExequiel PalaciosGonzalo MontielLucas Martínez QuartaEmanuel MammanaSebastián Driussi vagy Enzo Fernández.