Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Csercseszov: “Nem foglalkozunk rekordokkal”

A Ferencváros 2-1-es győzelmet aratott a Crvena zvezda ellen az Európa-liga csoportkörének negyedik fordulójában, és három győzelemmel harcban áll a továbbjutásért…

 

A Ferencváros orosz vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov újságírói kérdésre elárulta, nem foglalkozik különösebben azzal, hogy csapata már kilenc pontot szerzett a csoportkörben:

“Lehet, hogy ez a magyar focinak rekord, de számomra nem, hiszen korábban sikerült 6 meccset nyernem a Dinamo Moszkvával. Vezetjük a csoportot, de még van hátra két nagyon kemény mérkőzésünk a Monaco és a Trabzonspor ellen. Számomra ebben semmi különleges nincs. Nem tudunk jelenleg rekordokkal foglalkozni, mérkőzésről mérkőzésre megyünk. Korábban nyertem több meccset edzőként és játékosként is a BL-ben is, szóval szerintem nem a rekordokról kéne beszélnünk. Még bárki továbbjuthat” – idézte őt a fradi.hu.

“Ezúttal nem csak az volt a feladatunk, hogy futballozzunk, hanem győztes szellemben kellett játszanunk, hiszen Belgrádban ezt nem sikerült megmutatnunk. Szerencsétlen gólt kaptunk, de csapatként megfelelően reagáltunk erre, talán ez volt a legfontosabb pontja a mai mérkőzésnek. Dénes nagyon jól végezte a munkáját, de ezért is tartjuk őt. Ha gólt lőtt volna, az megint más szituáció lenne, de a védéssel csak a munkáját végezte. Egy szabadrúgás akár a 3., akár a 96. percben megeshet, ilyen a foci. Természetesen én magam is tudom, milyen, amikor az ember a kapuban áll és egy ilyen szituációval áll szemben” – emelte ki Dibusz Dénes szerepét.

Újságírói kérdésre reagálva Csercseszov Samy Mmaee játékát is méltatta: “Samy Mmaee az előző szezonban is jó teljesítményt nyújtott, jelenleg is meghatározó védője a csapatnak. Fontos, hogy ilyen játékosokkal rendelkezzünk, akik képesek pótolni más játékosokat. A következő lépés az ő karrierjében a világbajnokságon való szereplés, remélem, hogy ez is jól fog neki sikerülni.”

Az Európa-liga csoportkörének következő körében a Ferencváros két hét múlva az AS Monacót látja vendégül.

A H-csoport aktuális állása

Standings provided by SofaScore LiveScore