Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FA Women Super League: a bajnok edzője sürgősségi műtéten esett át!

Kényszer pihenőt kell tartania az angol bajnok Chelsea vezetőedzőjének, Emma Hayes-nek. A szakember az elmúlt héten egy sürgős méheltávolításon esett át. A londoniakat immár tíz éve irányító nőnek a klub vezetése bőséggel adott időt a felépülésre.

(Photo by Steve Bardens – The FA/The FA via Getty Images)

A 45 esztendős Hayes már évek óta szenvedett menstruációs fájdalmaktól és magától az endometriózistól. 2018-ban például ikrekkel volt terhes, ám egészségi állapotának hullámzó voltából az egyik magzat elhalt, és csak egy gyermekének adhatott életet.

Hayes ötszörös bajnokként a Chelsea-vel már egy ideje várta, hogy megszabadulhasson problémájától, és most jutott el odáig az orvosaival, hogy sürgős beavatkozásban részesüljön. Arról nincs információnk, hogy konkrét rosszullét vezetett-e odáig, de az elmúlt héten megoperálták a „Kékek” női csapatának edzőjét, aki immár személyesen számolt be helyzetéről:

„Múlt kedden sürgősségi méheltávolításon estem át az endometriózissal való folyamatos küzdelmemet követően. Jelenleg lábadozom, és időre illetve türelemre lesz szükségem ahhoz, hogy teljesen egészséges legyek. Csak köszönetet szeretnék mondani csodálatos orvosaimnak, dr. Alex Laurence-nek és dr. Sally Harris-nek a kiemelkedő ellátásért. Hatalmas köszönet a tulajdonosainknak, az igazgatóságnak és a HR-igazgatónknak, Jo Stone-nak a támogatásért, amit mutattak. És természetesen az egész családomnak, a munkatársaimnak és a játékosaimnak.”

– üzent mindenkinek, Hayes edző.

Az FA Women Super League állása:


Standings provided by Sofascore