Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

LaLiga: magabiztos győzelmével javított az FC Barcelona – videóval

Végig dominált a Villarreal ellen az FC Barcelona, a katalánok magabiztos győzelemmel tértek vissza a Real Madrid elleni vereséget követően…

(Photo by Eric Alonso/Getty Images)

Hatalmas nyomás helyezkedett az FC Barcelona vállán a hétközi forduló csütörtöki játéknapján, hiszen a Real Madrid tegnapi győzelmét követően a királyi gárda akár 6 pontos vezetésre is szert tehetett volna a kiírásban, amennyiben Xaviék ezúttal sem teljesítenek.

Erről azonban szó sem volt, hiszen a hazaiak bomba formában tértek vissza, domináns játékot mutatva a védekezéséről elhíresült Villarreal ellen.

Az első félidőben egy gyönyörű mélységi passzot követően Robert Lewandowski fordult le a mérkőzés 31. percében, így a lengyel támadó a szezonban lőtt 10. gólját is megszerezte a kiírásban. Lewandowski megmozdulása élményszámba ment, könnyed varázslata a vendégek két védőjét és a kapust is megvezette így elkápráztatva a Camp Nou közönségét. Azonban az FC Barcelona kilencese ennyivel nem érte be, Lewandowski a 35. percben egy irdatlan nagy bombával is megzörgette a Villarreal hálóját, Gavi csodálatos beindulását követően. A sárga tengeralattjáró ekkor látványosan meggyengült, a katalánok pedig azonnal éltek a lehetőséggel, és Ansu Fati 38. percben szerzett gólja révén szinte az első félidőben eldöntötték a mérkőzést.

A második játékrészben az FC Barcelona a biztos előny tudatában vezette a támadásokat, az erejét ügyesen tartalékolva a következő összecsapásokra, míg a Villarreal elvétve próbálkozott, azonban eredmény nélkül. A szépítés így elmaradt, a Barca pedig tovább tapad az éllovas madridiakra, mindössze 3 ponttal lemaradva az első helyezettől.

Barcelona – Villarreal 3-0 (3-0)
Helyszín: Camp Nou (Barcelona) Vezette: Del Cerro
Gólszerzők:
Lewandowski (31. 35) Fati (38.) ill.
Sárga lapok: ill. Pau Torres (92.)
Kiállítás: – ill. –

Barcelona: Marc-André ter Stegen, Marcos Alonso, Jules Koundé (Gerard Piqué), Jordi Alba, Sergi Roberto (Héctor Bellerín), Frenkie de Jong (Sergio Busquets), Pedri, Gavi, Robert Lewandowski (Ousmane Dembélé), Ansu Fati (Raphinha), Ferran Torres.

Villarreal: Gerónimo Rulli, Pau Torres, Raúl Albiol (Aïssa Mandi), Alfonso Pedraza (Johan Mojica), Kiko Femenía, Manuel Morlanes (Manu Trigueros), Dani Parejo, Álex Baena, Yeremi Pino, Arnaut Danjuma (José Luis Morales), Nicolas Jackson (Alberto Moreno).

A spanyol bajnokság 10. fordulójának teljes menetrendje:

Kedd:
Sevilla – Valencia 1-1
Getafe – Athletic Bilbao 2-2
Atlético Madrid – Rayo Vallecano 1-1

Szerda:
Cádiz – Betis 0-0
Valladolid – Celta Vigo 4-1
Real Sociedad – Mallorca 1-0
Elche – Real Madrid 0-3

Csütörtök:
Almería – Girona 3-2
Osasuna – Espanyol 1-0
Barcelona – Villarreal 3-0

A bajnokság jelenlegi állása:

 


 

 

Az állást biztosítja a Sofascore