Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS Playoff: Gazdag csapata bejutott a konferencia-döntőbe – videóval

Péntekre virradóra az alapszakaszt a keleti konferencia élén záró Philadelphia Union gárdája is megkezdte szereplését az MLS 2022-es idényének rájátszásában…

(Photo by Ira L. Black – Corbis/Getty Images)

Az esélyesebb Philadelphia Union 1-0-s győzelmet aratott a Cincinnati ellen, és továbbjutott az MLS rájátszásának következő körébe. A mérkőzés mindvégig kiélezett, feszült hangulatban telt, igazi playoff-hangulatban. A Philly alapszakaszban mutatott felszabadult örömfocijának nyoma sem volt, ezúttal kőkemény küzdelemre kényszerültek. A házigazda előtt több lehetőség adódott, de a Cincy ugyancsak többször eldönthette volna a mérkőzést. A második félidőben a Union támadásai célba értek, szűk egy óra játék után egy lecsorgó labdát Uhre lekészítése után a német légiós, Leon Flach lőtt a tizenegyespont magasságából a hálóba. Az utolsó félórát a Cincinnati nagyon megnyomta, próbálkoztak becsülettel, a Philadelphia védelme azonban hősiesen és kőkeményen tette a dolgát, és bizonyította, hogy egy, a megszokotthoz képest teljes más jellegű meccset is meg tud nyerni.

Gazdag Dániel a gól előtt betört a tizenhatoson belülre és véleményesen szerelték, majd társai összehozták a találatot, de néhány próbálkozáson kívül kevés lehetőség adódott előtte. Az alapszakaszban 22 gólt szerző középpályásnak láthatóan nem ízlett a keményebb játékstílus, a tipikus playoff-meccs kevésbé kedvezett neki.

MLS Playoff, keleti konferencia, elődöntő:
Philadelphia Union – Cincinnati 1-0 (0-0)
Gólszerző: Flach (59.), ill.

 

A Philadelphia Union a keleti konferencia fináléjában a New York City FC vagy a Montréal CF csapatával fog találkozni.