Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Guardiola: De Bruyne még nem a legjobb formájában játszik

Habár a Manchester City belga középpályása, Kevin De Bruyne harmadik lett az Aranylabda-szavazáson, menedzsere, Pep Guardiola úgy gondolja, hogy jelenleg nem játszik a legjobb formájában.
 

(Photo by Robbie Jay Barratt – AMA/Getty Images)

A Manchester City menedzsere, Pep Guardiola szinte folyamatosan dicséri belga középpályását, Kevin De Bruynét, azonban szerinte jelenleg “nem a legjobb formájában” futballozik.

A játékos szombat délután egy gyönyörű gólt szerzett a Brighton ellen 3-1-re megnyert bajnoki mérkőzésen, és eddig 11 gólpasszt osztott ki a szezonban. A France Football Aranylabda-szavazásán pedig a harmadik lett 2022-ben.

Guardiola továbbra is dicséri középpályását, azonban hozzáteszi, hogy lenne még mindig hova fejlődnie.

“Kevin még ennél is jobb lehetne. Nem a legjobb formájában játszik jelenleg. Lőtt egy fantasztikus gólt, de még mindig nem nyújtja a legjobbját. Ezt ő is tudja, nem kell neki külön mondani. A dinamikája még mindig nem tökéletes, beszéltem vele. A gól viszont fantasztikus volt. Neki köszönhetően nem szenvedtünk az utolsó 15-20 percben, amikor a játék inkább az ő oldalukon zajlott.”

– nyilatkozta Guardiola a Brighton elleni meccs után.

A győzelem révén a City a második helyen áll egy ponttal lemaradva az Arsenal mögött. Az Ágyúsok azonban vasárnap még a Southampton ellen lépnek pályára, és ha nyernek, növelhetik az előnyüket.