Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Heinze nevelőcsapata edzője lehet – sajtóhír

Megbízható sajtóinformációk szerint az argentin bajnokságban (Liga Profesional) szereplő Newell’s Old Boys egy régi ismerős személyében találta meg lehetséges új edzőjét…

(Photo by Amilcar Orfali/Getty Images)

César Luis Merlo információi szerint a Newell’s Old Boys tárgyalásokat folytat a csapat egykori saját nevelésű játékosával, Gabriel Heinzével, hogy legyen a csapat következő vezetőedzője.

A 44 éves egykori kiváló hátvédre leginkább a Paris Saint-Germain, a Manchester United és a Real Madrid csapatából emlékezhetünk még játékos korából, de immár hat éve edzősködéssel foglalkozik. Heinze korábban három argentin csapatot irányított: 2015-ben a Godoy Cruz kispadján debütált, majd az Argentinos Juniors csapatánál vállalt munkát, legeredményesebb időszakát a Vélez Sarsfieldnél töltötte.

Heinze a Fortínt 2017 decemberétől 2020 februárjáig irányította, egymást követő két évben juttatta Copa Sudamericana-helyre a gárdát, majd pár héttel a 2019-2020-as szezon vége előtt a vezetőséggel való megromlott viszonyára hivatkozva felállt posztjáról – a csapat végül a harmadik helyen zárt a Boca-River páros mögött a bajnokságban. Az egykori 72-szeres argentin válogatott hátvéd legutóbb 2020. decemberétől 2021. júliusáig az MLS-ben szereplő Atlanta United trénere volt, ahol azonban 17 meccs után megköszönték a munkáját.

A most záruló kiírást a 11. helyen záró rosáriói csapatot Javier Sanguinetti menesztése óta megbízott edző irányította az elmúlt időszakban.