Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Villarreal: közülük kerülhet ki Emery utódja! – sajtóhír

Mint ahogyan arról weboldalunk is beszámolt, távozott a spanyol élvonalban (La Liga) szereplő Villarreal CF éléről Unai Emery, aki november 1-től az Aston Villát fogja irányítani. Az El Larguero című rádiós műsorban több név is elhangzott azzal kapcsolatban, ki is válthatja a négyszeres El-győztes trénert…

Az El Larguero című műsor beszámolója alapján felmerült Unai Emery lehetséges utódjaként Marcelino, Mauricio Pochettino, Rafa Benitez valamint Marcelo Gallardo neve is. Az említett nevek közül állítólag Pochettino elutasította az ajánlatot, viszont a többiekre továbbra is reális esély van.

Marcelino Garcia Toral korábban ráadásul dolgozott a Villarreal élén (2013-2016), majd azóta megfordult a Valencia illetve az Athletic Bilbao kispadján, előbbivel elnyerte a Király-kupát, utóbbival pedig a Szuperkupát.

Rafa Benitez edzői karrierje az utóbbi években jócskán megtorpant, az egykoron sikeres szakember utoljára a Real Madridnál (2015-2016) dolgozott a La Liga berkein belül, legutóbb pedig az Evertont irányította (2021-2022) nem túl meggyőzően. Spanyol csapatnál messze a legsikeresebb a Valenciánál volt, ahol nyert két bajnoki címet illetve egy UEFA-kupát. 

Marcelo Gallardo kapcsán nemrég derült ki, hogy távozni fog a River Plate kispadjáról, ahol rengeteg sikert ért el. A neves argentin együttessel elnyerte többek között kétszer a Libertadores-kupát, háromszor az Argentin-kupát illetve egyszer a bajnokságot. Minden bizonnyal előbb-utóbb őt is láthatjuk majd Európában, az persze más kérdés, hogy az a csapat a Villarreal lesz-e.