Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: a Plzen elleni győzelmével az Inter lesz ott a nyolcaddöntőben, a Barca kiesett – videóval

A Bajnokok Ligája csoportkörében a C-csoportban az Inter a Viktoria Plzent fogadta a San Siróban. Fontos meccs volt, mivel a győzelem esetén biztosan továbbjutnak az olaszok. Az Inter hozta is a kötelezőt, ez pedig azt jelenti, hogy a Barcelona ismét az Európa-ligában folytatja, míg a milánóiak lesznek ott az egyenes kieséses szakaszban. A B-csoportban az FC Porto a Brugge otthonába látogatott. A portugálok győzni tudtak idegenben, ezzel pedig egy lépéssel közelebb kerültek a legjobb tizenhathoz, a belgák viszont bár vesztettek előnyükből, nem volt veszélyben a továbbjutásuk.

 (Photo by Emilio Andreoli – Inter/Inter via Getty Images)

Inter – Viktoria Plzen:

Már az első félidőben hatalmas fölényben játszott az Inter. Sok helyzetük is volt, de mindent kihagytak. A 25. percben Dimarco balra tartó lövését védte hatalmas bravúrral a kapus, majd még  ugyanebben a percben Mkhitaryan fejesét is hárította Stanek. A 26. percben Dimarco elé került egy kipattanó, de a lövése végül a kapu bal oldala mellé ment. A 33. percben Dzeko próbálkozott egy brilliáns passz után, de ő se találta el a kaput. A vezetést végül a 35. percben sikerült megszerezniük, amikor Bastoni beadásánál Mkhitaryan ugrott a legmagasabbra, majd a kapu jobb alsó sarkába fejelt. A 40. percben Lautaro Martínez is veszélyeztetett, ekkor Dimarco passzát követően lőtt a bal kapufa mellé. A 42. percben viszont mégis érkezett az Inter második találata: ismét Dimarco készített elő, de ezt most Dzeko könnyedén lőtte be az üres kapuba, és ezzel le is zárta az első játékrészt.

A második félidő elején egy kicsit feléledt a Plzen, de ez nem tartott sokáig és nem is igazán tudtak veszélyesek lenni a hazaiak kapujára. Az Inter viszont az volt a csehekére, mint például az 56. percben, amikor Mkhitaryan lőhetett közelről a kapura, de csak a jobb kapufát találta el, majd Lautaro Martínez lövését védte Stanek. A 66. percben azonban már nem hibáztak, és jött az Inter harmadik gólja is: Lautaro Martínez szép támadása végén Dzeko elé passzolta a labdát, aki gyönyörűen lőtt a kapu bal alsó sarkába. A játékvezető még a VAR megerősítését várta egy ideig, de végül érvényesnek ítélte meg a gót. Ezt követően egy kicsit leült a mérkőzés, és jött is a vérfrissítés Lukaku személyében, aki a 87. percben be is talált, ezzel megszerezve a hazaiak negyedik találatát: egy szép összjátékot követően Correa passzolta a belga csatár elé a labdát, aki csodás gólt lőtt a kapu bal oldalába. Innen már nagyon sima volt az Internek, nem is erőltette meg magát, és a Plzen is feladta. A 89. percben Correának volt még egy helyzete, amit a kapus ismét bravúrral védett, de végül már nem esett gól a mérkőzésen.

Inter – Viktoria Plzen 4-0 (2-0)
Helyszín: San Siro (Milánó) Vezette: Andrea Ekberg (svéd)
Gólszerzők: Mkhitaryan (35.), Dzeko (42. 66.), Lukaku (87.) ill. –
Sárga lap: – ill. Mosquera (45+1.), Pernica (49.)
Kiállítás: – ill. –

Inter: Onana, Bastoni, Acerbi, Skriniar, Dimarco (Gosens, 77.), Mkhitaryan (Gagliardini, 83.), Calhanoglu (Asllani, 71.), Barella, Dumfries, Lautaro Martínez (Lukaku, 83.), Dzeko (Correa, 71.). Vezetőedző: Simone Inzaghi (eltiltva)

Viktoria Plzen: Stanek, Hejda, Pernica, Tijani (Jemelka, 51.), Havel, Bucha, Kalvach (N’Diaye, 70.), Mosquera, Jirka (Holik, 46.), Vlkanova (Pilar, 84.), Bassey (Chory, 46.). Vezetőedző: Michal Bilek


Standings provided by Sofascore


Club Brugge – FC Porto:

Az első félidő egyértelműen a Portóé volt, sokkal jobban játszott a Brugge-nél. A 7. percben már Eustaquio csak kicsivel lőtt a kapu fölé, míg a 16. percben Uribe próbálkozása suhant el pár centivel a felsőléc fölött. Még ugyanebben a percben Taremi lőtte el kicsivel a bal kapufa mellett a labdát. A portugálok végül a 33. percben szerezték meg a vezetést, amikor Otavio passza után Taremi bombázta be a labdát a jobb alsó sarokba. A játékrész végén a Brugge még támadgatott, de kiegyenlíteni nem volt esélye.

A második félidőben összeszedte magát a Brugge, és a 47. percben tizenegyest is kaptak, miután Carmo szabálytalanul lépett oda a tizenhatoson belül. Percekig nézték a videóbíró segítségével az esetet, de végül a büntető mellett döntött a játékvezető. Vanaken állt oda a labda mögé, azonban a bal alsó sarok felé tartó lövést  Diogo Costa hatalmas vetődéssel védeni tudta. Ezt a hibát ki is használta a Porto, mivel az 57. percben már a második találatát is meglőtte, most Evanilson talált be a kapu közepébe. Innentől pedig nem volt megállás, a portugálok ráéreztek a gólszerzésre. A 60. percben jött is a harmadik góljuk, amikor Eustaquio lövésénél Mignolet még egy hatalmas védést mutatott be, de a kipattanó visszakerült a játékoshoz, és ezt már izomból a kapu közepébe lőtte. A 70. percben érkezett a Porto negyedik, Taremi második találata a mérkőzésen, ekkor Otavio került lövőhelyzetbe, de ő inkább lepasszolta a labdát csapattársának, aki a kapu bal alsó sarkába lőtte a játékszert. A 72. percben maga Otavio próbálkozott, de a kapus védeni tudta a lövését. A 85. percben ott volt a szépítés lehetősége a Brugge előtt, de Jutgla hatalmas helyzetet hagyott ki, miután a kapus védeni tudta a jobb alsó sarokba tartó lövését. Ezzel pedig le is zárult a mérkőzés, amit a Porto hatalmas fölénnyel nyert meg.

Club Brugge – FC Porto 0-4 (0-1)
Helyszín: Jan Breydel Stadion (Brugge) Vezette: Michael Oliver (angol)
Gólszerzők: – ill. Taremi (33. 70.), Evanilson (57.), Eustaquio (60.)
Sárga lap: Odoi (28.), Sylla (54.), Onyedika (55.) ill. Eustaquio (29.), Otavio (42.), Carmo (49.), Uribe (65.)
Kiállítás: – ill. –

Club Brugge: Mignolet, Buchanan, Sylla (Boyota, 71.), Mechele, Odoi (Meijer, 71.), Vanaken, Onyedika (Balanta, 80.), Nielsen (Audoor, 80.), Lang, Jutgla, Skov Olsen (Nusa, 71.). Vezetőedző: Carl Hoefkens

FC Porto: Diogo Costa, Pepe (Martinez, 88.), Cardoso, Carmo, Zaidu (Wendell, 77.), Otavio, Eustaquio (Bruno Costa, 77.), Uribe, Galeno (Gabriel Veron, 77.), Taremi, Evanilson (Conceicao, 88.). Vezetőedző: Sergio Conceicao

A B-csoport jelenlegi állása:


Standings provided by Sofascore