Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: első vereségét szenvedte el az Arsenal, a Lazio hátrányból fordított – videóval

Az Európa-liga csoportkörének utolsó előtti fordulóját kezdték meg. Az Arsenal a PSV otthonába látogatott, és első vereségét szenvedte el, azonban még így is biztos, hogy továbbjutott a csoportjából. A Lazio hátrányba került, de sikerült megfordítania az eredményt, míg a Betis csak egy szolid győzelmet tudott felmutatni a Ludogorec ellen.

(Photo by Matthew Ashton – AMA/Getty Images)

PSV Eindhoven – Arsenal:

Bár a játék képét tekintve az Arsenal volt a jobb, mindez csak meddő fölény volt, a PSV sokkal veszélyesebb volt. A 9. percben Xavi Simmon lövését védte bravúrral a kapus, majd a 19. percben Gakpo gólját érvénytelenítették les miatt. A 21. percben Nketiah célozta meg a felső sarkot, de Benítez védeni tudott. A 39. percben Martinelli hibázott nagy helyzetben, a lövése átszállt a kapu felett. A 43. percben azonban ismét betalált a PSV Xavi Simons révén, de végül ezt is érvénytelenítették les miatt. A 46. percben még Ödegaard is próbálkozott, de a kapus ezt is védte.

A második félidőben viszont átvette az irányítást a PSV. Az 50. percben Xavi Simons eresztett meg egy lapos lövést a kapu bal oldala felé, de Ramsdale védett. Az 56. percben azonban már nem hibáztak, és megszerezték a hollandok a vezetést, amikor Veerman vágta be a labdát a kapu jobb felső sarkába. A 63. percben már jött a második találata is a PSV-nek, ekkor Luuk de Jong fejelte közelről a jobb alsóba a labdát. A 66. percben Gakpo ismét betalált, de les miatt ezt is érvénytelenítették. A végére még volt egy-két helyzete az Arsenalnak, de a kapus mindent védett, így maradt a PSV győzelme, de az angolok még így is vezetik a tabellát.

PSV Eindhoven – Arsenal 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Veerman (56.) ill. –
Sárga lap: Mwene (67.), Xavi Simmons (80.) ill. Tierney (58.), Martinelli (67.), Gabriel Jesus (79.), Xhaka (81.)
Kiállítás: – ill. –

Zürich – Bodo/Glimt:

Az elő félidő kiegyenlített volt, mindkét csapatnak voltak helyzeteik, de sokáig nem esett gól. A vezetést végül a Bodo/Glimt szerezte a 46. percben Pellegrino találatával, így a norvégok előnnyel vonulhattak a szünetre.

A második félidőben viszont hatalmas fölényben játszott a Zürich, a Bodo/Glimtnek momentumai sem voltak. A svájciaknak sikerült is megfordítania a mérkőzést. A 67. percben jött az egyenlítés Boranijasevic góljával, majd a hajrában, a 94. percben nyerte meg a Zürich a mérkőzést Marchesano révén.

Zürich – Bodo/Glimt 2-1 (0-1)
Gólszerzők: Boranijasevic (67.), Marchesano (90+4.) ill. Pellegrino (45+1.)
Sárga lap: Conde (48.), Dzemaili (63.), Boranijasevic (74.), Aiyegun (79.) ill. Vetlesen (39.)
Kiállítás: – ill. –

Az A-csoport állása:


Standings provided by Sofascore

Lazio – Midtjylland:

Az első félidőben a Lazio játszott jobban, de a 8. percben mégis a Midtjylland szerzett vezetést, amikor Isaksen remek ütemben lőtt a kapu jobb alsó sarkába. A 20. percben már Basic lőtt kicsivel mellé, míg a 34. percben Felipe Anderson léc alá tartó lövését védte a kapus. A 36. percben végül sikerült kiegyenlítenie a Laziónak, amikor Milinkovic-Savic lőtte ki a jobb alsó sarkot egy beadás után. A végén még Basic próbált belőni egy kipattanót, de a kapus védett, majd Milinkovic-Savic helyzetét védte bravúrral Lossl.

A második félidőt a Midtjylland kezdte jobban, két helyzete is volt, amikor a 48. percben Dreyer fejese pattant ki a keresztlécről, a kipattanót pedig Chilufya bólintotta a kapu bal oldala mellé. Az 51. percben már Zaccagni lövését védte megint a kapus, ahogy az 57. percben bár szépen cselezte be magát a kapu elé, de Lossl megint reflexmozdulattal hárított. Az 58. percben viszont már összejött a vezetés a Laziónak, amikor Pedro lőtt laposan a kapu közepébe. Lossl elképesztő meccset fogott ki, szinte mindent védett, ám a 80. percben nem tudott Felipe Anderson lövésénél, de később kiderült, hogy a helyzetet les előzte meg. A 86. percben még egy tizenegyesgyanús esetük is volt, de nem kapott büntetőt a Lazio. Az olaszok végül már nem lőttek gólt, de a győzelemmel jelenleg átvették a vezetést a Feyenoordtól.

Lazio – Midtjylland 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Milinkovic-Savic (36.), Pedro (58.) ill. Isaksen (8.)
Sárga lap: Romagnoli (36.), Zaccagni (69.), Gila (70.) ill. Andersson (42.)
Kiállítás: – ill. –

Az F-csoport állása:


Standings provided by Sofascore

Ludogorec – Betis:

Az első félidőben meglepetésre nagy fölényben játszott a Ludogorec, míg a Betisnek mindössze egy kapura lövése volt. Sokat támadott és lőtt kapura a bolgár csapat, azonban a legnagyobb helyzetük csak a 39. percben Rick találta el a bal kapufát. A spanyoloknak momentuma se volt a játékrészben

A második félidőben már magára talált a Betis, és már az 56. percben vezetést is szerzett, amikor Fekir lőtt a bal alsó sarokba. Kevés helyzet jellemezte ezután a mérkőzést, de mindkét oldalon voltak kisebb próbálkozások, de ezek pontatlanok voltak. A Betis végül kihúzta a végéig, és ezzel eldőlt, hogy az első helyen jutott tovább a csoportból.

Ludogorec – Betis 0-1 (0-0)
Gólszerzők: – ill. Fekir (56.)
Sárga lap: Cicinho (38.), Verdon (45.) ill. Akouokou (9.)
Kiállítás: – ill. –

A C-csoport állása:


Standings provided by Sofascore

Fenerbahce – Rennes:

Az első félidőben a Rennes tökéletesen használta ki a helyzeteit, és már az 5. percben vezetést szerzett Gouiri révén, majd Terrier találatával már kétgólosra növelte az előnyét a francia csapat. A Rennes a harmadik helyzetét is belőtte Gouiri révén a 30. percben, amivel duplázott a játékos. A Fener csak a 42. percben tudott szépíteni Valencia góljával.

A második félidőben már átvette az irányítást a török csapat, de sokáig ez csak meddő fölény volt, mert egyetlen helyzetük sem ment be. Végük a 82. percben tört meg a jég, amikor Zajc szépített ismét, majd a 88. percben jött az egyenlítés Emre Mor találatával, ezzel lezárva a mérkőzést. A döntetlennet a két csapat azonos pontszámmal áll az első két helyen, a továbbjutásuk már nem kérdés, csak a helyezésük.

Fenerbahce – Rennes 3-3 (1-3)
Gólszerzők: Valencia (42.), Zajc (82.), Mor (88.) ill. Gouiri (5. 30.), Terrier (16.)
Sárga lap: Arao (3.), Kahveci (28.) ill. Doue (73.), Ugochukuwu (90+2.), Traoré (90+4.)
Kiállítás: – ill. –

AEK – Dinamo Kijev:

Az első félidőben kiegyenlített volt a játék, és mindkét csapat gólt szerzett. A vezetést az AEK szerezte meg a 26. percben Altman találatával, majd a Dinamo Kijev a 46. percben tudott egyenlíteni Vanat révén.

A második félidőben sem változott sokat a játék képe, és most is mindkét csapat tudott gólt szerezni. Az 53. percben az AEK ismét vezetést szerzett Rafa Lopes góljával, majd a 72. percben a harmadik góljukat is meglőtték a ciprusiak Altman második találatával. A Dinamo Kijev azonban az utolsó percekre feléled, és Garmash a 82. és a 92. percben két góllal kiegyenlített, és elérte, hogy döntetlennel végződjön a mérkőzés.

AEK – Dinamo Kijev 3-3 (1-1)
Gólszerzők: Altman (26.), Rafa Lopes (53.), Altman (72.) ill. Vanat (45+1.), Garmash (82. 90+2.)
Sárga lap: Rosales (79.) ill. Sepeljev (39.), Szidorcsuk (51.), Cihankov (55.), Zabarnyi (69.), Diallo (85.)
Kiállítás: – ill. –

A B-csoport állása:


Standings provided by Sofascore

Malmö – Royale Union SG:

A Royale Union már az első félidőben kétgólos előnyre tett szert a Malmö ellen. Már a 10. percben jött a vezető találatuk, amit Teuma lőtt be, majd a 42. percben növelték az előnyüket Lazari Amani góljával.

A második félidő kiegyenlített játékot hozott, ami azt eredményezte, hogy egyik csapat sem tudott már gólt szerezni, így a végeredmény már nem változott. A Malmö továbbra is nyeretlen a csoportkörben, míg a Royale Union továbbra is vezet, és már biztos a továbbjutása.

Malmö – Royale Union SG 0-2 (0-2)
Gólszerzők: – ill. Teuma (10.), Lazare Amani (42.)
Sárga lap: Sejdiu (38.), Buya Turay (47.), Pena (87.) ill. Vanzeir (13.) Puertas (62.), Van Der Heyden (76.), Nilsson (89.)
Kiállítás: – ill. –

Union Berlin – Braga:

Több helyzete volt az Union Berlinnek az első félidőben, a labdabirtoklás viszont kiegyenlített volt. Nagy ziccer azonban egyik csapatnál sem volt a játékrészben, így végül gól nélkül mentek szünetre.

A második félidőben kicsivel jobban játszottak a németek, és voltak is helyzeteik, de ezek vagy pontatlanok voltak, vagy a kapus védett. Schäfer Andrást a szünetben cserélték be. Végül a 68. percben Fabiano Silva kézzel ért a labdába a tizenhatoson belül, amiért büntetőt kapott az Union Berlin, amit Knoche értékesített, ezzel megszerezve a vezetést a csapatának. A németek kihúzták a végéig, és megnyerték a mérkőzést, és ezzel feljöttek a második helyre.

Union Berlin – Braga 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Knoche (68. – büntetőből) ill. –
Sárga lap: Thorsby (33.), Ryerson (72.), Ronnow (90+3.) ill. Fabiano Silva (39.), Ruiz (45+2.), Castro (47.)
Kiállítás: – ill. –

A D-csoport állása:


Standings provided by Sofascore