Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: de Bruyne bombája döntött, a Manchester City nyerni tudott a Leicester otthonában! – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 14. fordulójának nyitó mérkőzését a Leicester City és a Manchester City vívta egymással.

(Photo by Shaun Botterill/Getty Images)

Rendkívül kevés lehetőség alakult ki a mérkőzés első félidejében, ami leginkább annak köszönhető, hogy a Leicester City nem igazán törekedett támadásokat építeni. A manchesteri alakulatnál a félidő jelentős részében 85% felett volt a labdabirtoklási arány, míg a Leicester csak elvétve lépte át a felezővonalat. A vendégek többnyire távoli lövésekkel próbálkoztak, de ezek nem jártak sikerrel. Ezen kívül egy Bernardo Silva lövés okozott nagyobb bonyodalmat, de Ward ezt is hárítani tudta lábbal. A hazaiak részéről egyetlen lehetőség alakult ki az első 45 percben, amikor Barnes lövését Edersonnak kellett védenie.

A második játékrész elején igyekezett nagyobb sebességi fokozatba kapcsolni a manchesteri csapat, ezt Rodri 46. percben leadott lövése jelezte, ami kevéssel csorgott el a kapu mellett. A 49. percben aztán már semmi sem mentette meg a Leicestert a góltól! Kevin de Bruyne ugyanis egy szabadrúgást védhetetlenül zúdított a kapuba, 0-1! Nem sokkal később majdnem összejött az egyenlítés a hazaiak számára, amikor egy szöglet után Tielemans küldött egy távoli bombát Ederson kapujára, de a brazil kapus a lécre tudta tolni a játékszert. Ezt követően a vendégek eldugták a labdát a Leicester elől, ugyanis voltak olyan szakaszok, amikor a „Rókák” csupán 4%-ban birtokolták a labdát. A hajrához közeledve ugyan mindent megpróbált a Leicester City az egyenlítés érdekében, de a cserék sem tudtak komoly változást hozni a mérkőzésben. Összességében a Manchester City egy szűk, de teljesen megérdemelt győzelmet aratott a King Powerben és ezzel a sikerrel átmenetileg a tabella élére ugrottak!

Leicester City – Manchester City 0-1 (0-0)
Helyszín:
King Power Stadium Vezette: R. Jones
Gólszerző: -ill.
de Bruyne (49.)
Sárga lapok: -ill.-
Kiállítás: -ill.-

Leicester City: Ward – Justin, Faes, Söyüncü (Daka 72.), Amartey, Castagne – Barnes, Tielemans, Dewsbury-Hall (Mendy 46.), Maddison – Vardy (Iheanacho 71.) Vezetőedző: Brendan Rodgers

Manchester City: Ederson – Stones, Akanji (Dias 72.), Laporte, Cancelo – Gündogan, Rodri, Silva, de Bruyne, Grealish – Alvarez (Foden 77.) Vezetőedző: Pep Guardiola

A mérkőzés összefoglalója:

A 14. forduló eredményei és további programja:

Szombat:
Leicester City – Manchester City 0-1
16:00 Bournemouth – Tottenham (Tv: Match 4)
16:00 Brentford – Wolverhampton
16:00 Brighton – Chelsea (Tv: Spíler 1)
16:00 Crystal Palace – Southampton
16:00 Newcastle United – Aston Villa
18:30 Fulham – Everton (Tv: Spíler 1)
20:45 Liverpool – Leeds United (Tv: Spíler 1)

Vasárnap:
15:00 Arsenal – Nottingham Forest (Tv: Match 4)
17:15 Manchester United – West Ham United (Tv: Spíler 1)

A bajnokság aktuális állása:


Standings provided by Sofascore