Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: mindössze egy pontot szerzett a Real Madrid a Girona ellen – videóval

A spanyol bajnokság (La Liga) 12. fordulójába a Real Madrid a Gironát fogadta a Santiago Bernabeu stadionban. Vérszegény volt a királyi gárda játéka, és bár Vinícius Junior révén betaláltak ugyan, egy büntetővel kiegyenlített a katalán csapat, amivel már nem tudott mit kezdeni a Real. A fővárosiak előnye a tabellán így csak egy pontra csökkent a Barcelonával szemben.

(Photo By Oscar J. Barroso/Europa Press via Getty Images)

Már rögtön a 2. percben helyzetbe került a Real Madrid, amikor Modric vette át jól a labdát Carvajal passza után, de a lövése elkerülte a kapu jobb oldalát. A 10. percben Rodrygo lőtt kapura a büntetőterületen belülről, de Gazzaniga védett. A 20. percben jött a Girona első nagy helyzete, amikor Fernandez fejelte kapura a középre érkező beadást, de a labda kicsivel elment a kapu bal oldala mellett. A 24. percben ismét Rodrygo próbálkozott egy kapuralövéssel, de csak a jobb kapufát találta el. A 39. percben már a Girona került nagyon közel a gólhoz, amikor Herrera kapott jó labdát, de Courtois bravúrral a felső lécre ütötte a labdát a felsőlécre. A 47. percben a vendégek még egy tizenegyest reklamáltak, de a játékvezető hajthatatlan volt. Próbálkozott a Real Madrid, de semmi nem ment be nekik az első játékrészben és vérszegény is volt a játékok.

A második félidő helyzetek nélkül indult, helyette több sárga lapot osztott ki mindkét oldalnak. Nem tudott áttörni a Girona falán a Real Madrid, de a vendégek sem erőltették meg magukat. Sokat tartotta a labdát a madridi csapat, próbált támadásokat felépíteni, de nem jött össze nekik. A 70. percben végül megtört a jég, és sikerült megszereznie a vezetést a Realnak: egy nagyon szépen felépített támadás végén Valverde passzolt laposan a kapu elé, amire tökéletesen érkezett Vinícius Junior, majd a bal alsóba lőtt. A 72. percben ott lehetett volna a második találat is a királyiak előtt, amikor Asensio célzott a léc alá egy bombával, ám Gazzaniga hatalmasat védett. A 79. percben azonban Asensio kézzel ért labdához, amiért tizenegyest kapott a Girona. A csereként beállt Stuani végezte el a büntetőt, és Courtois mellett a jobb alsó sarokba lőtte, ezzel kiegyenlítve csapatának. A 90. percben révén betalált ugyan a Real Madrid Rodrígo révén, de a játékvezető úgy ítélte meg, kapusveszélyeztetés történt, így érvénytelenítette a gólt. Ráadásul ezután Kroos rúgott oda Garciának, amiért megkapta a második sárga lapját, így a középpályás idő előtt mehetett zuhanyozni. A hosszúra nyúlt hosszabbításban a Real Madrid próbálta még megszerezni a három pontot, de már nem talált be.

Real Madrid – Girona 1-1 (0-0)
Helyszín: Santiago Bernabeu stadion (Madrid) Vezette: Mario Melero Lopez
Gólszerzők: Vinícius Junior (70.) ill. Stuani (80. – büntetőből)
Sárga lap: Kroos (55.), Modric (76.) ill. Lopez (52.), Gazzaniga (59.), Martinez (90+5.)
Kiállítás: Kroos (90+1.) ill. –

Real Madrid: Courtois, Mendy (Militao, 87.), Alaba, Rüdiger, Carvajal, Kroos, Camavinga (Asensio, 61.), Modric, Valverde (Mariano, 87.) Vinícius Junior, Rodryo. Vezetőedző: Carlo Ancelotti

Girona: Gazzaniga, Couto (Riquelme, 59.), Bueno, Martinez, Lopez, Gutierrez (Hernandez, 63.), Herrera (Renier, 76.), Romeu, Garcia, Fernandez (Villa, 77.), Castellanos (Stuani, 77.). Vezetőedző: Michel

A 12. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Mallorca – Espanyol 1-1

Szombat:
Almeria – Celta Vigo 3-1
Cadiz – Atletico Madrid 3-2
Sevilla – Rayo Vallecano 0-1
Valencia – Barcelona 0-1

Vasárnap:
Osasuna – Valladolid 2-0
Real Madrid – Girona 1-1
18:30 Athletic Bilbao – Villarreal (Tv: Spíler 2)
21:00 Real Sociedad – Real Betis (Tv: Spíler 2)

A bajnokság jelenlegi állása:


Standings provided by Sofascore