Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: őrült meccset játszott egymással az Újpest és a Puskás Akadémia

Két nagyon izgalmas meccset láthattunk az NB I 13. fordulójának vasárnapi játéknapján. A Ferencváros hazai pályán tudott nyerni, míg az Újpest és a Puskás nem bírt egymással. 

Gólokban és piros lapokban gazdag találkozót játszott egymással az Újpest és a Puskás Akadémia. A mérkőzésen már az első félidőben volt két kiállítás, Csoboth a 33. percben kényszerült elhagyni a pályát, míg a Baluta az első félidő végén.
Azonban a gólokkal sem spóroltak a csapatok, hiszen Puljic góljával, már a 11. percben megszerezte a vezetést a Puskás Akadémia. Viszonylag gyorsan jött is a válasz, a 24. percben Diaby egyenlített.

A második félidőben a 66. percben esett az első gól, ekkor Antonov volt eredményes, majd a hajrá besűrűsödtek az események. A csereként beállt Zahedi a 78. percben kiegyenlített, majd a 82. percben Spandler összeszedte a második sárgáját is, így emberhátrányban fejezte be a találkozót a Puskás. A kiállítást rögtön egy perccel később góllal büntette az Újpest, de Csongvai gólja sem ért győzelmet, mert a 88. percben Zahedi ismét egyenlített.

A döntetlennel egyik csapat sem lehet elégedett, a Puskás elszalasztotta a lehetőséget, hogy zárkózzon az előtte álló ás a fordulóban szintén csak döntetlent játszó Kisvárdára és Kecskemétre, míg az Újpest továbbra is kiesőhelyen áll.

Újpest – Puskás Akadémia 3-3 (1-1)
Helyszín: Budapest, Szusza Ferenc Stadion Vezette: Bogár G.
Gólszerzők: Diaby (24.), Antonov (66.), Csongvai (83.) ill. Puljic (11.), Zahedi (78., 88.)
Kiállítva: Csoboth (33.) ill. Baluta (45.+1), Spandler (82.)

Izgalmas, helyzetekben gazdag találkozót játszott egymással a Ferencváros és a Zalaegerszeg. A Fradi gyorsan megszerezte a vezetést Tokmac góljával. Ezután nagyon sokáig csak helyzetekig jutottak a csapatok, majd a hajrában Esiti megduplázta a Ferencváros előnyét, de öt perccel később Ikoba szépíteni tudott, de az egyenlítés már nem jött össze a zalaiaknak.

Ferencvárosi TC – Zalaegerszegi TE 2-1 (1-0)
Helyszín: Budapest, Groupama Aréna Vezette: Farkas Á.
Gólszerzők: Tokmac (13.), Esiti (79.) ill. Ikoba (84.)

A 13. forduló eredményei

Péntek:
Mezőkövesd – Kisvárda 1-1

Szombat:
Budapest Honvéd – MOL Fehérvár 0-1
Kecskemét – Debrecen 2-2
Paks – Vasas 0-1

Vasárnap:
Újpest – Puskás Akadémia 3-3
Ferencváros – Zalaegerszeg 2-1

A bajnokság állása


Az állást biztosítja a Sofascore