Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rossi elárulta, miért nem számított Dzsudzsákra

A magyar válogatott korábbi csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs a nemzeti csapathoz való visszatérésre készül…

 

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a Büntető részére adott hosszabb, szakmai jellegű interjúban elárulta, hogy mi állt Dzsudzsák Balázs és további játékosok mellőzésének hátterében:

“A stábbal változtatnunk kellett, és sokkal nagyobb hangsúlyt fektettünk a válogatási elvekben a fizikai követelményekre, hogy a játékosaink megfeleljenek a nemzetközi szintnek. Kimagasló technikai képességek híján a Manchester Cityben edződő ellenféllel csak akkor tudod felvenni a versenyt, ha a játékosok fizikailag bírják a tempót. Nekünk ilyen játékosokat kellett találnunk. Gyors, jelentős állóképességgel és robbanékonysággal bíró labdarúgókat, akik arra is képesek, hogy nap mint nap a klubjaikban is dolgozzanak a hibáik kiküszöbölésén. Dzsudzsák Balázs, Baráth Botond és Pátkai Máté azért nem kapott meghívót vagy került be a kezdőbe 2019 novembere után, mert olyan döntéseket hoztak, ami nem szolgálta a válogatott érdekeit. Máté a másodosztályba igazolt, Balázs később egy ideig klub nélkül maradt. Hozzáteszem, minden tiszteletem a magyar bajnokságé, de onnan valóban csak a legjobbak kerülhetnek be a válogatottba, mert a nemzetközi szint egészen más, jóval magasabb a mérce” – szögezte le az olasz szakember.

Rossi hozzátette, nagyon fontosnak tartja a válogatott eredményeit illetően, hogy “az elmúlt időszak és a jelen egyik nagy kérdése volt ez, nagyot léptünk előre az önbizalomépítésben. Akkor is dolgoztunk rajta, amikor a csapat nem volt együtt, külön szakember is foglalkozik a játékosokkal. Ma már azt látjuk, hogy akár jól játszunk, akár rosszul, a futballisták egyáltalán nem félnek az ellenféltől”.

A magyar nemzeti csapat idén még két felkészülési mérkőzést fog játszani, melyeken Luxemburg és Görögország lesznek az ellenfelek novemberben.