Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: az Athletic Bilbao védője érkezhet Piqué pótlására! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint a spanyol bajnokságban (La Liga) szereplő Barcelona együttese az Athletic Bilbao védőjének, Inigo Martineznek a leigazolásával oldaná meg a védelmi szekcióban keletkezett üresedést.

(Photo by Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images)

Mint arról beszámoltunk, Gerard Piqué nemrég bejelentette, hogy befejezi profi pályafutását. A rutinos hátvéd ugyan nem jutott sok lehetőséghez a katalán csapatnál ebben a szezonban, ám Araujo és Koundé sérülékenysége miatt Xavi mindenképp szeretne egy védőt igazolni. A Barca mestere nemrég egy nyilatkozatában arra utalt, hogy már januárban pótolni szeretnék Piquét, erre pedig spanyol sajtóhírek szerint a legfőbb kiszemeltjük nem más, mint az Athletic Bilbaoban futballozó Inigo Martinez. A rutinos középhátvéd leigazolását elősegítheti az a tény, hogy az idény végén lejár a szerződése az Athleticnél, így már januárban jóval a piaci értéke alatt megszerezhetik a játékjogát. A források arról is beszámolnak, hogy amennyiben a Bilbao a télen nem hajlandó elengedni Martinezt, úgy a katalánok a nyáron hoznák el őt, ám akkor már szabadügynökként, és átmeneti megoldáséknt egy másik hátvéd után néznének a piacon januárban.

Inigo Martinez 2018 januárjában igazolt az Athletic Bilbaohoz a Real Sociedadtól. A klub színeiben azóta 167 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 7-7 gólt és gólpasszt jegyzett. Piaci értékét 20 millió euróra taksálja a transfermarkt.