Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Európa-liga: a Barcelona és a Manchester United is a 16 közé jutásért folytatja

Csütörtökön befejeződtek az Európa-ligában és az Európa-konferencialigában is a csoportkör küzdelmei, így eldőlt, hogy mely csapatok folytathatják nemzetközi szereplésüket…

(Photo by Pierre Albouy – UEFA/UEFA via Getty Images)

A Ferencváros csoportelsőként automatikusan az Európa-liga nyolcaddöntőjébe jutott, így szabadnapos lesz a következő, playoff-körben, ahol a legjobb 16 közé jutásért az El-csoportmásodikok a BL-csoportharmadikokkal vínak oda-visszavágós párharcot.

A zöld-fehéreken kívül is lesznek magyar érdekeltségek, hiszen Szalai Attilát foglalkoztató Fenerbahce, a Schäfer Andrást soraiban tudó Union Berlin és a sérülés után visszatérő Sallai Rolanddal felálló Freiburg is érdekelt a második számú nemzetközi sorozat folytatásában.

A 16 közé jutásért rendezendő mérkőzések párosításait a hétfői sorsoláson határozzák meg. Az El-csoportmásodikok lesznek a kiemeltek – mindannyian BL-ből érkező ellenfelet kapnak –, és ők játsszák hazai pályán a visszavágót. A párharcok mérkőzéseit február 16-án és 23-án játsszák.

Európa-liga, a 16 közé jutásért

Az Európa-liga-csoportmásodikok: Manchester United (angol), Midtjylland (dán), AS Monaco (francia), Nantes (francia), PSV Eindhoven (holland), Stade Rennes (francia) AS Roma (olasz), Union Berlin (német)

A BL-csoportharmadikok: AFC Ajax (holland), Barcelona (spanyol), Juventus (olasz), Bayer Leverkusen (német), Sahtar Donyeck (ukrán), Red Bull Salzburg (osztrák), Sevilla (spanyol), Sporting CP (portugál)

Európa-liga, nyolcaddöntő

Az előző kör továbbjutóihoz ebben a szakaszban csatlakozik a nyolc El-csoportgyőztes, akik a február 24-i sorsoláson tudják meg, hogy ki lesz az ellenfelük. A csoportelsők kiemeltek lesznek, egymással nem játszhatnak – vagyis a playoffból érkezők közül kapnak ellenfelet –, és a nyolcaddöntő visszavágóját játsszák majd hazai pályán. A nyolcaddöntő összecsapásaira március 9-én és 16-án kerül sor.

Az Európa-liga-csoportelsők: Arsenal (angol), Real Betis (spanyol), Fenerbahce (török), Ferencváros (magyar), Feyenoord (holland), Freiburg (német), Real Sociedad (spanyol), Royale Union Saint-Gilloise (belga)