Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: az utolsó pillanatokban gyűjtötte be a három pontot a Manchester City – videóval

Az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) 15. fordulójának szombati játéknapján lépett pályára a címvédő Manchester City az újonc, ám stabil játékot mutató Fulham ellen.

(Photo by Lynne Cameron – Manchester City/Manchester City FC via Getty Images)

A hazaiak remek iramban kezdték a mérkőzést, és sorra érkeztek a veszélyesebb átlövések, valamint beadások a címvédő részéről, de a védelem és Bernd Leno állták a sarat. Azonban a 16. percben Gündogan remek ütempasszából Julián Álvarez tudott meglépni védőjétől, majd a német kapus szemei közé vágta ziccerben a labdát az argentin, aki tehetetlen volt (1-0). A 26. percben viszont butaságot csinál a kiváló formában játszó Joao Cancelo, aki a kiállítás sorsára jut és a vendég csapat a szabálytalanságot követően még büntetőhöz is jut, amelyet Andreas Pereira értékesített (1-1). Az első játékrészben az emberhátránynak is köszönhetően megtorpant a City, a Fulham pedig így sem tudott lendületes, normális támadásokat vezetni.

A második félidőben pedig küzdöttek a manchesteriek emberhátrányban a találkozó legvégéig, ami végül kifizetődött, ugyanis Robinson szabálytalankodott Kevin de Bruyne ellen, amiért büntetőt ítélt England játékvezető. A tizenegyes mögé Erling Haaland állt oda és értékesítette is azt a norvég csatár, habár Leno rajta volt és kis híján hárítani is tudta (2-1). A Manchester City így begyűjtötte a 3 pontot és megelőzték az Arsenalt, igaz az Ágyúsok csak holnap játsszák le aktuális fordulóbéli mérkőzésüket, de a Chelsea lesz az ellenfél.

Manchester City – Fulham 2-1 (1-1)
Helyszín: Etihad Stadion (Manchester), Játékvezető: D. England
Gólszerzők: J. Álvarez (16′), E. Haaland (90+4′ – büntetőből) ill. A. Pereira (28′ – büntetőből)
Kiállítva: J. Cancelo (26′)

A 15. forduló teljes menetrendje:
Szombat:
Leeds – Bournemouth 4-3
Manchester City – Fulham 2-1
Nottingham – Brentford 2-2
Wolves – Brighton 2-3
18:30 Everton – Leicester (Tv: Spíler 1)

Vasárnap:
13:00 Chelsea – Arsenal (Tv: Spíler 1, Match 4)
15:00 Aston Villa – Manchester United (Tv: Match 4)
15:00 Southampton – Newcastle (Tv: Splíer 1)
15:00 West Ham – Crystal Palace
17:30 Tottenham – Liverpool (Tv: Spíler 1)

A bajnokság jelenlegi állása:

Az állást biztosítja a Sofascore