Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League-klub menedzsere lett Julen Lopetegui – hivatalos

A Sevilla korábbi edzője, Julen Lopetegui az angol bajnokságban (Premier League) folytatja pályafutását, karrirje során először. 

(Photo by Jose Luis Contreras/DAX Images/NurPhoto via Getty Images)

Az angol bajnokságban szereplő Wolverhampton csapata hivatalos oldalán keresztül jelentette be, hogy Julen Lopetegui lett a klub új menedzsere. A spanyol edzőt október 5-én menesztették a Sevillától, miután az andalúziai együttes 4-1-re kikapott a Borussia Dortmundtól a Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában. A hírek szerint a spanyol tréner november 14-én veszi át az angol csapat irányítását.

Lopetegui volt a Wolves első számú választása, miután október 2-án menesztette menedzserét, Bruno Lagét. A portugál irányításával a Farkasok nem tudtak kikerülni a tabella kiesőzónájából, ám a csapat azóta is az utolsó helyek valamelyikén tanyázik, így Lopetegui feladata az lesz, hogy megússzák a kiesést az első osztályból.

”Julen egy top edző, kiváló tapasztalattal az elit ligákból, és nagyon örülünk, hogy meg tudtunk vele egyezni. Julen a kezdetektől fogva az első számú választásunk volt a menedzseri posztra és alig várjuk, hogy csatlakozzon hozzánk és a csapat üdvözölhesse.”

– mondta a klub elnöke, Jeff Shi a csapat hivatalos oldalának.

Lopetegui olyan csapatoknál dolgozott edzőként korábban, mint a Real Madrid, az FC Porto vagy a spanyol válogatott, ám karrierje során először irányít majd angol klubot.