Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Maldini betalált a Milan ellen, de Giroud gólja három pontot ért! – videóval

Eseménydús mérkőzés 2–1-es győzelmet aratott az olasz élvonalbeli bajnokság címvédője, az AC Milan a sorozat 13. fordulójában: Stefano Pioli gárdája a Spezia ellen gyűjtötte be a három pontot hazai pályán.

(Photo by Mattia Ozbot/Getty Images)

Múltheti kínos vereségét igyekezett kijavítani a Rossoneri, amely jól is kezdte a Spezia elleni találkozót, hiszen Theo Hernández révén már a 21. percben megszerezték a vezetést a milánóiak. A hazaiak domináltak az első félidőben, de helyzetei a vendégeknek is adódtak, szünetre mégis egygólos különbséggel vonultak a felek.

A fordulást követően egészen döbbenetes jeleneteket láthattak a nézők, ugyanis Luca Gotti csapata Daniel Maldini góljával egyenlített, aki éppen a Milan kölcsönjátékosaként szerepel a Speziában – arról nem is beszélve, hogy a játékos családja mennyire szorosan kötődik a milánói klubhoz. A hazaiak egy cserejátékosuknak, a rutinos Olivier Giroud-nak köszönhetik a három pontot, aki kiváló mozdulattal volt eredményes a 89. percben. Giroud pár pillanattal később egy buta hiba miatt a kiállítás sorsára jutott, mégpedig azért, mert a gólöröme alatt levette a mezét úgy, hogy előtte már begyűjtött egy sárga lapot. A piros-feketék persze a hátralévő másodperceket tíz emberrel is levédekezték.

A Milan ezzel feljött a harmadik helyre a Serie A tabelláján, megelőzve az Atalantát és 6 pontra a listavezető Napolihoz képest. A Spezia közel áll a kiesőzónához, a 17. pozícióban tanyázik az együttes a táblázaton.

Olaszország, Serie A, 13. forduló
AC Milan – Spezia Calcio 2–1 (1-0)
Helyszín: San Siro; Játékvezető: Michael Fabbri
Gólszerzők: Hernández (21.), Giroud (89.), ill. Maldini (59.)
Sárga lap: Bennacer (40.), Messias (63.), Giroud (83., 90.), Hernández (83.), Tonali (90+4.), ill. Ampadu (74.), Ellertsson (80.), Nzola (83.), Caldara (89.)
Kiállítva:
Giroud (90.)

Milan: Tatarusanu – Kalulu, Gabbia, Tomori, Hernández – Bennacer (Tonali 46.), Krunic – Messias (Rebic 72.), Diaz (De Ketelaere 72.), Leao (Thiaw 90+1.) – Origi (Giroud 72.). Vezetőedző: Stefano Pioli.

Spezia: Dragowski – Ampadu, Kiwior, Caldara – Amian (Reca 54.), Ekdal (Strelec 90+3.), Bourabia (Ellertsson 69.), Agudelo (Hristov 68.), Holm – Maldini (Verde 68.), Nzola. Vezetőedző: Luca Gotti.

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei és programja:

Péntek
Udinese 1–1 Lecce

Szombat
Empoli 1–0 Sassuolo
Salernitana 2–2 Cremonese
Atalanta 1–2 Napoli

Vasárnap
12:30 Bologna – Torino (Sport 1)
15:00 Monza – Verona
15:00 Sampdoria – Fiorentina (Sport 1)
18:00 Roma – Lazio (Sport 1)
20:45 Juventus – Inter (Sport 1)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore