Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: hétgólos, ám szoros meccsen győzte le a Tottenham a Leedset – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 16. fordulójában A Tottenham Hotspur a Leeds United ellen lépett pályára. A Spurs már az első félidőben hátrányba került, azonban az izgalmasabb és gólgazdagabb második játékrész végén a londoniak örülhettek, külön kiemelve Bentancurt, akinek a duplája jelentette a győzelmet a Tottenhamnek, A Spurs 3. helyről várhatja a folytatást.

 (Photo by John Walton/PA Images via Getty Images)

Nagyon kiegyenlített volt az első játékrész a két csapat között. A vezetést a 10. percben a Leeds szerezte meg, amikor  Summerville érkezett a remekül belőtt labdára és zseniális mozdulattal a kapu bal alsó sarkába lőtt. Nem hagyta azonban annyiban a Spurs, és a 25. percben jött az egyenlítés is, amikor egy szögletet követően Kane vágta a labdát a kapu bal oldalába. A Leeds azonban kifejezetten jól játszott, és sokat támadott is, aminek az lett a vége, hogy a 43. percben ismét vezetést szereztek a vendégek: Kristensen passza után Rodrigo csinált helyet magának a kapu előterében, majd a kapu bal alsó sarkába lőtte a labdát. Így vonultak szünetre a csapatok.

A második félidő még több izgalmat és még több gólt tartogatott. Jól kezdte a Spurs a játékrészt, mivel már az 51. percbe sikerült kiegyenlítenie, amikor  Davies próbált szerencsét egy lövéssel a tizenhatos sarkáról, a megpattanó lövése pedig Meslier mellett megállíthatatlanul csapódott a hálóba. A mérkőzés azonban továbbra is kiegyenlített volt, ráadásul a Leeds a 76. percben ismét vezetést szerzett: Rodrigo kapott pontos passzt a kapu előterében, majd irgalmatlan erővel küldte a labdát a jobb alsó sarokba. A végét nagyon megnyomta a Tottenham, majd jött Bentancur, eldöntötte a mérkőzést a londoniak javára. Először a 81. percben egyenlített az uruguayi, amikor egy nagyon szép, ám megpattanó lövést küldött a kapuba, majd a 83. percben a vezetést is megszerezte Bentancur a Spursnek, aki most Kulusevski passzát lőtte a kapu közepébe. A Leeds ráadásul tíz emberrel fejezte be a mérkőzést, mivel a 87. percben Tyler Adams megkapta a második sárga lapját is. Ez viszont már számított, a Leeds nem tudott már újabb gólt szerezni.

Tottenham – Leeds United 1-2 (1-2)
Gólszerzők: Kane (25.), Davies (51.), Bentancur (81. 83.) ill. Summerville (10.), Rodrigo (43. 76.)
Sárga lap: Bentancur (57.) ill. Roca (49.), Adams (71.)
Kiállítás: – ill. Adams (87.)

A 16. forduló eddigi eredményei és további programja:

Szombat: 

Manchester City – Brentford 1-2
Bournemouth – Everton 3-0
Liverpool – Southampton 3-1
Nottingham Forest – Crystal Palace 1-0
Tottenham – Leeds United 4-3
West Ham United – Leicester City 0-2
18:30 Newcastle United – Chelsea (Tv: Spíler 1)
20:45 Wolverhampton – Arsenal (Tv: Spíler 1)

Vasárnap: 

15:00 Brighton – Aston Villa (Tv: Match 4)
17:30 Fulham – Manchester United (Tv: Spíler 1)

 

A tabella aktuális állása: