Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: elbukta a vb-próbát Mexikó; Simán nyertek az olaszok – VIDEÓVAL

A tét legkisebb terhe nélkül lépett pályára ma este Albánia fővárosában az olasz válogatott. Roberto Mancini együttese a mieink kárára nyerte meg csoportját a Nemzetek Ligájában, miközben a világbajnokságra képtelen volt kvalifikálni.

(Photo by Mattia Ozbot/Getty Images)

A csodaszép tiranai stadion népe igazán színvonalas összecsapásnak örülhetett, az Eb-győzelem és vb-selejtezős felsülésen éppen túllévő olaszok pedig továbbra is jó formának örvendenek. Igaz, a Serie A légiósokra épülő Albánia igencsak meglepte a vendégeket. A komoly füttyszóval fogadott Bonucciék ugyanis összehoztak egy gólt az ellenfélnek. A bágyadtan védekező olaszok nem tudták normálisan levédekezni az Empoli duóját, így Bajrami passzából Ismajli szerzett vezetést. Azonban az albán öröm nem sokáig tartott, lévén a 25. percben már a „Squadra Azzurra” vezetett Di Lorenzo és Grifo góljaival.
A második félidőben még egyszer betalált utóbbi, aki így vitathatatlanul a meccs embere lett. A freiburgi támadó a mai duplájával megduplázta válogatottbeli góljainak számát.

Albánia – Olaszország 1-3 (1-2)
Helyszín: Air Albania Stadion (Tirana); Vezette: Genc Nuza (koszovói)
Gólszerző: Ismajli (16.), ill. Di Lorenzo (20.), Grifo (25., 64.)

A meccs összefoglalója:

A rendszeres világbajnoki résztvevő Mexikó sorozatban a nyolcadik tornájára jutott ki, ráadásul a következő vébének a társházigazdája lesz. A zöldmezesek ugyan már javában építhetnék a jövőt, ám Gerardo Martino (korábban irányította az FC Barcelonát és az argentin válogatottat is) döntéseiből fakadóan a vb-mezőny második legöregebb keretét utaztatják ki Katarba. Az idei világbajnokság legidősebb játékosa is őket erősíti: Alfredo Talavera (FC Juárez) kereken 40 évesesen tartalékkapus lesz. A statisztikát pedig tovább árnyalja, hogy a huszonhat fős keretből kilencen is harminc felettiek.
A mexikóiak mai ellenfele a vb-ről lemaradó Svédország volt, amely remek ellenfélnek ígérkezhetett a meglehetősen kemény csoportba sorolt közép-amerikaiaknak.
A spanyolországi barátságos meccs végül nem sikerült túl izgalmasra, ám az öregecske “hazaiak” valós erejéről mindent elmondott, hogy a kissé tartalékos svédek is meg tudták verni őket. Bár Rohdén vezető gólja után Vega által még sikerült az egyenlítés, a csereként beállt Svanberg beállította a 2-1-s végeredményt.

Mexikó – Svédország 1-2 (1-1)
Helyszín: Estadio Municipal de Montilivi (Girona, Spanyolország); Vezette: César Soto Grado (spanyol)
Gólszerző: Vega (60.), ill. Rohdén (54.), Svanberg (84.)

A mexikói válogatott, és a világbajnokság „C” csoportjának menetrendje:
2022. november 22.
11:00 Argentína – Szaúd-Arábia
17:00 Mexikó – Lengyelország

2022. november 26.
14:00 Lengyelország – Szaúd-Arábia
20:00 Argentína – Mexikó

2022. november 30.
20:00 Lengyelország – Argentína
20:00 Szaúd-Arábia – Mexikó