Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rossi: “Számunkra minden mérkőzés egyformán fontos”

Az idei utolsó mérkőzéseire készülő magyar válogatottról a szövetségi kapitány adott tájékoztatást a legutóbbi sajtótájékoztatón…

(Photo by Stuart Franklin/Getty Images)

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a tétmérkőzéseken megszokott hozzáállást követeli meg játékosaitól a soron következő felkészülési meccseken:

“Számunka minden mérkőzés egyformán fontos, mert minden alkalommal Magyarországot képviseljük, és ez komoly felelősség. Nem vagyunk abban a helyzetben, hogy bárkit lebecsüljünk, főleg nem Luxemburgot, mert ellenfelünk nagyon sokat fejlődött az elmúlt években, új játékosokat épített be a csapatba, és fokozatosan lépett előre. A luxemburgiak is szeretnek hátulról építkezni, agresszívan játszani, letámadni, és egyre jobbak ezekben a játékelemekben. Nem lenne okos dolog, ha kizárólag kísérletezésre használnánk fel ezt a két mérkőzést, hiszen sok dolog jól működik a játékunkban, ezeket meg kell tartani, és bizonyos aspektusokban megpróbálni fejlődni. Az elvárásom ugyanaz a játékosok felé, mint eddig: lehet hibázni a pályán, de a hozzáállásnak tökéletesnek kell lennie ezen a mérkőzésen is.”

Ami a csapatkapitányi posztot illeti, Marco Rossi elárulta, hogy a szakmai stáb már döntött az új kapitányról, de a játékosok még nem tudják a döntést, és először velük fogja majd megosztani, hogy miként határozott ebben a kérdésben.

A magyar válogatott szerda este Luxemburg vendége lesz, vasárnap pedig Görögországot látja vendégül a Puskás Arénában.