Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kinevezte Gallardo utódját a River Plate – HIVATALOS

Marcelo Gallardo leköszönése után a korábbi várakozásoknak megfelelően a Bayern München tartalékcsapatát irányító argentin tréner lesz a River Plate új edzője…

A Bayern München után a River Plate is megerősítette, hogy a továbbiakban az eddig a bajorok tartalékcsapatát irányító Martín Demichelis lesz az argentin rekordbajnok vezetőedzője.

A 41 éves egykori kiváló hátvéd korábban többször hangsúlyozta, hogy egy nap mindenképpen a River edzője szeretne lenni. Demichelis 2019-től 2021-ig a bajorok U19-es, azóta pedig a tartalék együttesét irányítja. A korábbi válogatott játékos aktív pályafutását az argentin csapatnál kezdte, 2000 és 2003 között 70 meccset játszott az első csapat színeiben. Demichelis ezt követően nyolc évet töltött a Bayernnél, továbbá a Manchester City-ben, a Málagában és az Espanyolban is futballozott.

“Nagyon köszönöm az összes vezetőnek és a szurkolónak, akik kifejezték irántam érzett bizalmukat és hajlandóságukat. Szeretném folytatni a megkezdett utat, melyen a River haladt az elmúlt időszakban. Úgy gondolom, hogy a klub projektje folyamatosan növekszik, hatalmas fejlődésen megy keresztül. Bízom benne, hogy minél jobban hozzájárulhatok majd az egyesület további előremeneteléhez” – jelentette ki a frissn kinevezett tréner.

Mint ismeretes, a River sikeredzője, Marcelo Gallardo a naptári esztendő végeztével, nyolc és fél év után távozik az egyesülettől. A leköszönő edző hétfő hajnali búcsúmeccsén az argentin csapat 4-0-ra kiütötte a Real Betist.