Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: „Nem kell bizonyítanom semmit” – Cristiano Ronaldo

Egyelőre nem kell foglalkoznia a saját maga által is fájdalmassá tett manchesteri hétköznapokra gondolnia Cristiano Ronaldonak. A portugál zseni számára most akár egy hónapra is elhúzódó módon csak hazája válogatottjára kell koncentrálnia. Ugyanis várhatóan ismét Portugália frontembere lehet a tegnap kezdődött világbajnokságon.

(Photo by Christopher Lee/Getty Images )

Hosszú várakozás után tegnap délután végre útjára indult a labda a huszonkettedik labdarúgó-világbajnokságon. Azonban a házigazda katari válogatott Ecuador elleni veresége aligha foglalkoztatja igazán Cristiano Ronaldot, sokkal inkább a portugálok csütörtöki, Ghána elleni nyitánya.

Ronaldo már Katarban is megszólalt a legendássá vált múltkori interjúja óta. Sajnos a bulvársajtó a madeirai veterán Manchester Uniteddal kapcsolatos helyzetére az igazán kíváncsi, ám ő szerencsére igyekszik összpontosítani a vb csoportfázisára.

„Ez lesz az ötödik világbajnokságon. A felelősségem ugyanolyan, mint amikor 11 évesen eljöttem otthonról, hogy Lisszabonban éljek. Ha 37 évesen és nyolc hónaposan bizonyítanom kellene valamit, akkor aggódnék. Azok után, amit ettem és nyertem, meglepetés lenne számomra. Persze muszáj évről évre megerősítenem magam, mindenkinek megvan a maga véleménye, de tényleg a világbajnokság a legfontosabb verseny? Igen, ez az egyik legfontosabb, és álom lenne megnyerni, de akkor is büszke maradok, ha nem sikerül.”

– próbálta elbagatellizálni egy esetleges világbajnoki cím fontosságát, Cristiano Ronaldo.