Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: szigorított a FIFA, senki nem visel szivárványos karszalagot

Miután több csapat is az utolsó pillanatokig ragaszkodott hozzá, hogy szivárványos karszalagot szeretne viselni a katari világbajnokságon, a FIFA kénytelen volt bekeményíteni…

(Photo by Jonathan Moscrop/Getty Images)

A nemzetközi szövetség kilátásba helyezte, hogy a világbajnokságon szivárványos csapatkapitányi karszalagot viselő játékosok sárga lapot vagy eltiltást kaphatnak, melyet követően az ezt fontolgató hét ország bejelentette, hogy eltekintenek a karszalag viselésétől.

Anglia, Wales, Belgium, Dánia, Németország, Hollandia és Svájc voltak azok az országok, amelyek a szivárványos karszalag viselését tervezték Katarban. A hét labdarúgó-szövetség közös közleményt is adott ki, amelyből kiderült, hogy készek lettek volna kifizetni a pénzbüntetést, viszont a további szankciók miatt visszaléptek az ötlettől.

A FIFA azzal is előállt, hogy minden fordulóban más ügyért álljanak inkább ki, mint a környezetszennyezés, vagy a gyermekétkeztetés, melyről a válogatottak hallani sem akartak, inkább a megszokott szirványos karszalag viseléséhez ragaszkodtak volna.