Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: a társak már unják a Ronaldo körüli felhajtást

Még mindig komoly hullámokat vet Cristiano Ronaldo világbajnokságot megelőző interjúja, amelyben lesújtó véleménnyel volt régi-új klubjáról, a Manchester Unitedról. A portugál zseni állítólag még a hazája válogatottjának hangulatát is hazavágta kissé átgondolatlan kirohanásával.

(Photo by Christopher Lee/Getty Images )

Aligha arról van szó, hogy a portugálok sztárjai azt sajnálnák, hogy Ronaldo és a Manchester United között kenyértörésre fog sor kerülni. Sokkal inkább az zavarhatja Portugália játékosait, hogy az újságírók még őket is folyamatosan erről a konfliktusról faggatják az újságírók. Bár az érintett „CR7” is igyekszik már kikerülni a kérdéseket, a riporterek rendre a manchesteri helyzetéről kíváncsiskodnak.

A portugálok védelmének alapembere, Rúben Dias vett részt sajtótájékoztatón a csütörtöki mérkőzésük felvezetéseként. A Manchester City védője sem úszhatta meg, hogy Ronaldo kerüljön a témák előterébe. Azonban a 25 éves bekk roppant rutinosan szerelte le a szakszerűtlen kérdéseket:

„Szerintem fontos volt, hogy előálljon és beszéljen, hiszen ő a folyamat részese. A témája semmiben sem bántja a nyugalmunkat és a munkánkat. Nem nagyon lehet erről a témáról többet mondani. Ez egy olyan kérdés, amelyet már a kezdetkor lezárt a csapat, és a világbajnokságra összpontosítunk. Már eleget beszéltek erről mások is.”

– nyilatkozta Rúben Dias.

Portugália holnap debütál a katari világbajnokságon. Portugália első ellenfele Ghána lesz csütörtökön.

A „H” csoport menetrendje
2022.11.24. – 1. forduló
14:00 Uruguay – Dél-Korea
17.00 Portugália – Ghána

2022.11.28. – 2. forduló
14:00 Dél-Korea – Ghána
20:00 Portugália – Uruguay

2022.12.02. – 3. forduló
16:00 Dél-Korea – Portugália
16:00 Ghána – Uruguay