Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: Argentína kikapott Szaúd Arábia ellen – videóval

A világbajnokság egyik legfőbb esélyese is megkezdte a tornát Argentína személyében, és a nagy nevekből álló dél-amerikai csapat egy “könnyebbnek” mondható ellenféllel csapott össze, nevezetesen Szaúd-Arábiával.

(Photo by Shaun Botterill – FIFA/FIFA via Getty Images)

A 2. percben már megszerezhette volna a vezetést Argentína, azonban Al Owais bravúrral hárítani tudta Messi lövését, aki egy lecsorgó labdát tett kapura szorongatott helyzetből belsővel. Nem sokkal később pedig a Paris Saint-Germain játékosa már be is talált, ugyanis a játékvezetőt kihívták egy lehetséges büntetőt érő szabálytalansághoz, amelyet végül meg is ítélt Vincic sporttárs, azt pedig Messi higgadtan értékesítette (1-0). A találatot követően ment a további gólokért az Abiceleste, és Lautaro Martinez kétszer is betalált, valamint Messi is egy alkalommal, de ezeket mind érvénytelenítették les miatt, a gólok viszont csak centiken múltak. A 30. perctől megérkezett a meccsbe Szaúd-Arábia is és a hosszabbítással együtt lévő bő 20 percben már kiegyenlítettebb volt a találkozó, de nagy helyzet már csak De Paul előtt adódott, azonban ő a szöglet után lecsorgó labdát csúnyán fölérúgta ígéretes helyzetből, így Messi góljával Argentína mehetett előnnyel a pihenőre.

A második játékrész pont ellenkezőleg kezdődik, a semmiből egyenlíteni tudnak a szaúdiak, Al Buraikan kiugratását követően Al Shehri remekül veszi maga elé a labdát, majd Emiliano Martinez mellett kiválóan rúgja ki a hosszú sarkot (1-1). Sőt, jött az óriási meglepetés az egyenlítést követően, Szaúd-Arábia jött előre, aminek meg is lett az eredménye, ugyanis két cselt követően Al Dawsari óriási bombájába csak beleérni tudott Emiliano Martinez, így a bal felsőben kötött ki a labda (1-2). A hátrányt követően Argentína görcsössé vált és sokszor kapkodtak a támadó harmadban, ezért az offenzívák elhaltak. A félidő derekán kis híján viszont így is majdnem sikerült egyenlíteni egy lefelejt labdát követően, amibe Tagliafico tette bele a lábát pánikszerűen, de Al Owais hárítani tudott bravúrral. Ezen kívül pedig az Abiceleste nem tudott felmutatni komolyabb helyzetet, Julian Alvareznek volt egy ígéretes fejese, de azt Al Owais védeni tudta, ennek következtében óriási meglepetésre Argentína vereséget szenved Szaúd-Arábia ellenében.

Argentína – Szaúd Arábia 1-2 (1-0)
Helyszín: Lusail Iconic Stadion (Lusail), Játékvezető: S. Vincic (szlovén)
Gólszerzők: Messi (10. – büntetőből) ill. Al Shehri (48.), Al Dawsari (53.)
Sárga lapok:ill. Al Malki (67.), Al Boleahi (75.), Al Dawsari (79.), Abdulhamid (82.), Al Abed (88.), Al Owais (90+2.)
Kiállítva:

Argentína: E. Martinez – Molina, Romero (Lisandro Martinez 59.), Otamendi, Tagliafico (Acuna 71.) – De Paul, Parades (E. Fernández 59.) – Di María, Messi, Papu Gómez (Álvarez 59.) – Lautaro Martinez. Szövetségi kapitány: Lionel Scaloni

Szaúd-Arábia: Al Owais – Abdulhamid, Tambakti, Al Boleahi, Al Shahrani (Al Breik 90+9.) – Al Shehri (Al Ghannam 78.), Kanno, Al Malki, Al Dawsari, Al Faraj (Al Abed 45+4. – Al Amri 88.) – Al Buraikan (Asiri 89.). Szövetségi kapitány: Herve Renard

A mérkőzés videós összefoglalója:

A játéknap további mérkőzései:
14:00 Dánia – Tunézia (Tv: M4 Sport)
17:00 Mexikó – Lengyelország (Tv: M4 Sport)
20:00 Franciaország – Ausztrália (Tv: M4 Sport)

A C-csoport jelenlegi állása:

Az állást biztosítja a Sofascore