Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: Messiék nem kerestek kifogásokat a zakó után

Az argentin válogatott 2-1-es vereséget szenvedett Szaúd-Arábia ellen, mely után a csapat játékosai nem kerestek kifogást…

(Photo by Pablo Morano/BSR Agency/Getty Images)

Az argentin válogatott hatalmas meglepetésre 2-1-re elvesztette az első mérkőzését a világbajnokságon Szaúd-Arábia ellen, így az egyik legnagyobb esélyes váratlan fiaskóval kezdte a tornát.

A “gauchók” legjobbjai a találkozó után csalódottan, de reálisan értékeltek a kamerák előtt:

“Nem lehet kifogás. Nagy csapás ez mindannyiunknak, nem számítottunk arra, hogy így kezdjük a világbajnokságot. Fel kell készülnünk a következő mérkőzésekre, fel kell állnunk a padlóról és nyernünk kell, mindez csak rajtunk múlik. Egy csapatnak kell lennünk, talán jobban, mint valaha. Erős csoportba kerültünk, ezt láthattuk most. Nem nagyon kellett még átélnünk ilyen helyzetet, de most meg kell mutatnunk, hogy igazi csapat vagyunk. Tudtuk, hogy Szaúd-Arábiának jó játékosai vannak, erős csapat, amely jól járatja a labdát. Dolgoznunk kell, fel kell gyorsulnunk””– vélekedett a tizenegyesből eredményes Lionel Messi.

“Az első félidőben több gólt kellett volna szereznünk, de ez egy világbajnokság, hátra van még legalább két fontos meccs. A második félidőben több hibát is elkövettünk, ezek miatt kaptunk ki. Ettől még nem lettünk sem rosszabb, sem jobb csapat. Tisztában vagyunk az erőnkkel, továbbra is szeretnénk pozitívan gondolkodni, ahogy eddig is. A mai meccs benne volt a pakliban, egyszer minden sorozat megszakad, bízom benne, hogy túl tudjuk tenni magunkat rajta” – tette hozzá Lautaro Martínez.

“Nyerhettünk volna 5-0-ra, higgadtan, vagy veszíthettünk volna úgy, ahogy veszítettünk. Nagyon sajnálom, hogy nem tudtuk győzelemmel kezdeni tornát. Úgy gondolom, hogy sok helyzetet alakítottunk ki, számtalan lehetőségünk volt a gólszerzésre, melyeket nem tudtunk értékesíteni. Nagyon magasan játszott az ellenfél, kellemetlenül védekeztek, gyakran lesre állítottak bennünket. Nem leptek meg minket, mert hasonlóra készültünk, mégsem tudtunk eredményesek lenni” – jegyezte meg Ángel Di María.

Az argentin válogatott a második csoportmérkőzését Mexikó ellen vívja szombat este.