Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: véget ért az argentinok veretlen sorozata

Az argentin válogatott 2-1-es vereséget szenvedett Szaúd-Arábia ellen, amellyel több sorozat is véget ért…

(Photo by Pablo Morano/BSR Agency/Getty Images)

A tavalyi Copa América-győztes argentin válogatott közel három és fél éve tartó győzelmi szériája 36 veretlen mérkőzés után véget ért a Szaúd-Arábia elleni vereséggel. Az Albicelestének már csak ez az egyetlen meccs kellett volna az olasz válogatott 37 meccses rekordjának beállításához, azonban nem sikerült, így az Azzurri továbbra is csúcstartó ebben a tekintetben.

Egyúttal az argentin válogatott 1990 óta először vesztette el az első mérkőzését a világbajnokságon (Kamerun, 0-1). Az akkori olaszországi tornán utána sikerült eljutnia a döntőig, melyet csak egy tizenegyessel tudott megnyerni az NSZK. Azóta egymást követő hat nyitómeccset sikerült megnyerni a négy évvel ezelőtti, Izland elleni 1-1-es döntetlenig. Amikor az argentinok megnyerték a világbajnokságot, akkor 1978-ban a 2-1-re legyőzték a magyar válogatottat, míg az 1986-ban 3-1-re verték Dél-Koreát az első találkozón.

Az Albiceleste az 1930-as vb-döntő óta először kapott ki úgy egy vb-mérkőzésen, hogy vezetett a félidőben.

Lionel Messiék számára tehát még nincs minden veszve, de több hasonló hiba aligha fér bele a folytatásban. A csoportban még Lengyelország és Mexikó található, akik ma délután 17 órától egymással mérik össze tudásukat.