Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rossi szerint Szoboszlai bármelyik csapatba beférne

A magyar válogatott szövetségi kapitánya egy olasz forrásnak adott interjúban dicsérte újonnan kinevezett csapatkapitányát…

(Photo by Laszlo Szirtesi – The FA/The FA via Getty Images)

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a Milan News weblapnak adott interjúban dicsérte nyíltan a nemzeti csapat újdonsült csapatkapitányát, Szoboszlai Dominiket:

“Dominik sokat fejlődött az elmúlt évben, és úgy gondolom, közel áll ahhoz, hogy topjátékossá váljon. Ez is belejátszott abba a döntésembe, hogy őt neveztem ki a válogatott csapatkapitányává, szerintem ez felgyorsíthatja ezt a folyamatot, és így a csúcsra érhet. Olyan játékosról beszélünk, akinek nagyon jó statisztikái vannak, de szerintem lehetnének ennél jobbak is. Képességei alapján több gólt kellene szereznie, ezt el is mondtam neki.”

Az olasz szakember arra a kérdésre is készséggel válaszolt, hogy véleménye szerint Szoboszlai készen áll-e arra, hogy a Milanban vagy egy hasonló kaliberű csapatban játsszon:

“Úgy vélem, hogy bármelyik csapatban megállná a helyét. Aztán előfordul, hogy egy ilyen helyre igazol valaki, néha játszik, néha nem, de mindenképpen fejlődik. Még mindig csak huszonkét esztendős, és ha két-három évet még fejlődik, akkor azt követően további hét-nyolc évig olyan játékosunk lesz a válogatottban, aki minden mérkőzést el tud dönteni a javunkra.”

Végezetül egy hangzatos kijelentést is tett: “Ha beérik, akkor Puskás Ferenc óta a legjobb magyar futballista válhat belőle.”