Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: Messi az ötödik világbajnokságán adott gólpasszt

Az argentin válogatott 2-0-ra legyőzte Mexikót a második csoportmérkőzésén a világbajnokságon, és jelentősen javította továbbjutási esélyeit…

(Photo by Sebastian Frej/MB Media/Getty Images)

Lionel Messi a vezetést érő találata mellett később egy gólpasszt adott, mellyel pályafutása ötödik világbajnokságán jegyzett asszisztot, amire korábban soha senki nem volt képes a vb-k történetében.

A mérkőzés legjobbjának is megválasztott 35 esztendős argentin klasszis a 21. világbajnoki mérkőzésén a nyolcadik gólját szerezte, így mindkét kategóriában beérte a nagy elődöt, az 1986-os világbajnok Diego Maradonát. Egyúttal Messi lett az első argentin játékos, aki két különböző világbajnoki mérkőzésen is gólt és gólpasszt jegyzett, mivel korábban 2006-ban Szerbia Montenegró ellen jegyzett éppúgy találatot és előkészítést, mint most a mexikóiak ellen.

“Továbbra is ezen az úton kell maradnunk. Mexikó jól futballozott, remek szövetségi kapitánya van, ügyesek a labdával. Az első félidőben úgy játszottunk, ahogy kellett, a másodikban pedig képesek voltunk megnyugodni, végre önmagunkat adtuk, ezért jött össze ez a fontos győzelem. Az első meccs nagyon nehéz volt számunkra, de ez normális. Nyomás volt rajtunk, és sok új játékosunk még világbajnoki mérkőzésen nem is lépett pályára. Ezek persze nem kifogások, hiszen nem játszottunk jól. Volt néhány lehetőségünk, s centimétereken múlt, hogy nem lett más az eredmény. Ma viszont új világbajnokság kezdődött számunkra, s jól teljesítettünk” – tette hozzá a PSG klasszisa.

“Nem értem, miért mondták olyan sokan a médiában, hogy sérült a bokám. Semmi baja nem volt a múlt héten. Egy kicsit megfájdult az első meccs végén, de azóta már rendbe jött, ugyanúgy tudtam edzeni a többiekkel” – jegyezte meg az állítólagos sérülésével kapcsolatban.

Az argentinok a győzelemmel három ponttal felzárkóztak csoportjuk második helyére, az utolsó mérkőzést jövő szerda este a kvartettet négy pontjával vezető Lengyelországgal fognak játszani.