Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: fordulatos, hatgólos mérkőzésen ikszelt Kamerun és Szerbia – videóval

A katari világbajnokság csoportköreinek 2. fordulóit rendezik már péntek óta, a G-csoport viszont csak most jutott el idáig, amelynek korábbi mérkőzésén Kamerun és Szerbia vívott egymással élet-halál harcot.

(Photo by Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images)

A találkozót az európai csapat kezdte jobban, a 11. percben Aleksandar Mitrovic egyéni akcióját követően került kis híján előnybe, egy kiváló ütemi lövőcselt követően éles szögből tekerte el a hosszúra a labdát, ami millimétereken múlott, hogy nem lett gól, és a kapufáról ne kifelé, hanem befelé pattanjon. A 17. percben ismét a Fulham gólgyárosa szerezhetett volna gólt, a kameruni védelemtől ajándékként kapott ziccert elhibázta, kapásból 7-8 méterről a kapu mellé lőtt. Két minutummal később Kamerun is megmutatta magát, a kezdőcsapatba bekerülő Pierre Kundé veszélyeztetett éles szögből, de Vanja Milinkovic-Savic figyelt és szögletre tudta ütni a lasztit. Sőt, a 29. percben egy szögletet követően a vezetést is megszerzik az afrikaiak, a beadást N’Koulou csúsztatta meg, majd a hosszún teljesen üresen érkezett Castelletto, aki az üresen tátongó kapuba belső a kameruniak vezető gólját (1-0). Az első játékrész pedig úgy festett, hogy lecsordogál, azonban a hajrában Szerbia megfordítja a találkozót. A hosszabbítás első percében Dusan Tadic szabadrúgását a RB Salzburg fiatal hátvédje, Pavlovic fejelte meg kiválóan, így Epassy kapusnak esélye sem volt a hárításra (1-1). Mindössze két perccel később pedig nyomtak a szerbek, hogy már a szünetre előnnyel mehessenek, és így is lett, ugyanis egy lecsorgó labda Sergej Milinkovic-Savic elé került, ő pedig egy átvételt követően ballal a kapuba helyezi a lasztit 17-18 méterről (1-2).

A második játékrészt pedig Szerbia ott folytatta, ahol abbahagyta, az 53. percben Kostic szerzett labdát, majd gyorsan rávezették a labdát a védelemre szomszédaink, a végén pedig két gyors passzal, iskolajátékot bemutatva gyönyörű találatot szereztek Aleksandar Mitrovic révén (1-3). A szerbek kétgólos előnye viszont nem tartott sokáig, a 64. minutumban a csereként beálló Aboubakar kapott egy remek indítást Castellettótól, amelyet a rutinos csatár higgadtan átvett, majd egy még higgadtabb cselt csinált meg, a végén pedig egy nagyon gyönyörű emeléssel vette be ellenfele kapuját (2-3). Sőt, a kameruniak is tudnak három perc alatt lőni két gólt, ezúttal is Aboubakar kap remek indítást, de most nem ő fejezte be az akciót, hanem centerezett Choupo-Moting elé, a Bayern csatára pedig higgadtan a kapuba belsőzi a labdát (3-3). A ráadással együtt hátralévő bő félórában pedig már nem történt több fordulat, így 3-3-as döntetlent játszott Kamerun és Szerbia, amellyel egyik csapat sem lehet igazán elégedett.

Kamerun – Szerbia 3-3 (1-2)
Helyszín: Al Janoub Stadion (Al Wakrah), Vezette: Mohammed Abdulla Hassan (Egyesült Arab Emírségek)
Gólszerzők: Castelletto (29.), Aboubakar (64.), Choupo-Moting (66.) ill. Pavlovic (45+1), S. Milinkovic-Savic (45+3.), A. Mitrovic (53.)
Sárga lapok: N’Koulou (24.), Bassogog (30. – pályán kívül) ill. L. Jovic (45+4. – pályán kívül), Milenkovic (90+3.)
Kiállítva:

Kamerun: Epassy – Fai, Castelletto, N’Koulou, Tolo – Kundé (Ondoua 67.), Anguissa (Ou, Gouet 81.), Hongla (Aboubakar 55.) – Mbeumo (N’Koudou 81.), Choupo-Moting, Toko Ekambi (Bassogog 67.). Szövetségi kapitány: Rigobert Song

Szerbia: V. Milinkovic-Savic – Milenkovic, Veljkovic (Babic 78.), Pavlovic (S. Mitrovic 56.) – Zivkovic (Radonjic 78.), Lukic, Maskimovic, Kostic (Djuricic 90+2.) – Tadic, A. Mitrovic, S. Milinkovic-Savic (Grujic 78.). Szövetségi kapitány: Dragan Stojkovic

A mérkőzés videós összefoglalója:

A játéknap további mérkőzései:
14:00 Dél-Korea (Tv: M4 Sport)
17:00 Brazília – Svájc (Tv: M4 Sport)
20:00 Portugália – Uruguay (Tv: M4 Sport)

A G-csoport jelenlegi állása:

Az állást biztosítja a Sofascore