Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szerződést hosszabbított kulcsfigurájával a Sporting! – Hivatalos

A portugál bajnokságban szereplő Sporting együttese hivatalos oldalán jelentette be, hogy szerződést hosszabbított vezetőedzőjével, Rúben Amorimmal.

(Photo by Tottenham Hotspur FC/Tottenham Hotspur FC via Getty Images)

A mai nap folyamán hivatalos közleményt adott ki a Sporting együttese, amelyben bejelentették, hogy meghosszabbították a vezetőedző, Rúben Amorim szerződését. A 37 esztendős tréner új megállapodása egészen 2026 nyaráig szól. A vezetőség annak ellenére ajánlott új szerződést a szakembernek, hogy a csapat jelenleg csupán a 4. helyet foglalja el a tabellán, 12 ponttal lemaradva az éllovas Benfica mögött. Ez a gesztus Amorim számára komoly jelentőséggel bír, amit a bejelentés után ki is fejtett:

Minden edző számára nagyon fontos, hogy a klub részéről érezze a bizalmat. Ez az én esetemben is megtörtént, még akkor is, ha jelenleg egy igen nehéz időszakot élünk meg. A legnehezebb pillanatokban keresett meg a vezetőség a hosszabbítással kapcsolatban, ami nagyon jól esett. Abban biztos vagyok, hogy együtt készen állunk a következő három évre. Ez egy nagyon nehéz ciklus lesz, amiben sikeres és kevésbé sikeres időszakok is lesznek, de annyit tudok, hogy én mindent meg fogok tenni, hogy ennek a ciklusnak a végére a Sporting egy sokkal jobb klub legyen.

Rúben Amorim 2020 márciusa óta ül a Sporting kispadján, amelyet eddig minden sorozatot figyelembe véve 126 mérkőzésen irányított. Ezekből a találkozókból 87-et nyert meg, 17 döntetlen és 22 vereség mellett. A csapat trófeagyűjteményét eddig 1 bajnoki címmel, egy szuperkupa-serleggel és 2 Ligakupa-trófeával gyarapította.