Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Németország: „Nagyon gyorsan feltámadunk” – Flick

A tavalyi, szintén erősen siker nélküli Európa-bajnokságot követően vette át a német válogatott szövetségi kapitánya posztját Hans-Dieter Flick. A Bayern Münchentől érkezett tréner azonban egyelőre nem tudta igazán felrázni a német válogatottat. Máris kiestek a katari világbajnokságon.

(Photo by Marvin Ibo Guengoer – GES Sportfoto/Getty Images)

Amint arról tegnap honlapunk is összefoglalót közölt, a német válogatott a csoportkör befejeztével máris csomagolhat a 2022-es vébéről. Ugyan tegnap este becsülettel sikerült megverniük Costa Ricát, ám a Japán – Spanyolország rangadó eredményének is köszönhetően végül kiestek.

Németország már az előző világbajnokságról is a csoportkör után hazautazhatott (ráadásul címvédőként). Sőt, a tavaly megrendezett Eb-n is csak kínkeservesen vergődött el a nyolcaddöntőbe, ahol a későbbi finalista Anglia lett túl nagy falat. Aztán idén jött az igen kellemetlen Nemzetek Ligája szereplés is.

Thomas Müller a jelek szerint már nem érez túl sok ingerenciát a Nationalelfet illető folytatásra, ám korábbi müncheni edzője továbbra is a kispadon látja magát.

„Őszintén szólva, most kiestünk, de ha ismernek engem és ezt a csapatot, akkor tudják, hogy gyorsan visszatérünk. Gyorsan leküzdjük majd ezt a helyzetet, nagyon gyorsan.”

– fogadkozott Flick, akinek alig másfél éve van hátra, hogy összeszedje magát és csapatát a számukra hazai rendezésű Európa-bajnokságra.

Hansi Flick kapitány szerződése 2024. július 31-ig érvényes a DFB-vel.