Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: több brazil játékos is megfázással bajlódik

Antony megbetegedése után a brazil válogatottnak legalább fele bajlódik különféle egészségügyi problémával…

(Photo by Simon Bruty/Anychance/Getty Images)

A brazil válogatottból a helyi média beszámolói szerint már a keret fele valamilyen megfázásos betegséggel bajlódik. Rodrigo Lasmar csapatorvos is megerősítette, hogy néhány napja egyre többen keresik fel megfázásos tünetekkel.

A napokban Antony panaszkodott rosszul létre, torokfájással és megfázással bajlódott, majd Vinícius Júnior és Lucas Paquetá mutatott hasonló tüneteket. A csapat keddi edzését Alisson kapus hányinger miatt hagyta ki, a tréning után pedig Raphinha jelezte az újságíróknak, hogy elment a hangja. A bokasérüléssel bajlódó Neymarról is kiderült, hogy belázasodott.

További aggodalomra adhat okot, hogy a szerbek és a svájciak elleni meccset követő napokon kimenőt kaptak a játékosok, a szeretteikkel tölthettek el néhány órát, s a hírek szerint a családtagok között is egyre több a lebetegedés. A magyarázatok szerint a hősokk okozhatta a brazilok megbetegedését, mert a tűzforró utcákról szinte jégveremmé hűtött helyiségek várják az embereket Katarban. A brazil sajtó ugyanakkor megemlíti, hogy a FIFA protokollja nem írja elő Covid-tesztek elvégzését, pedig a fertőzéshullám súlyos következményekkel járna.

Korábban több csapatnál panaszkodtak hasonló megbetegedésekre, például a spanyol válogatott tagjai is a légkondíciónálóra gyanakodtak.

Az idei világbajnokság azért van rendhagyó módon télen, mert a megszokott nyári időpontban Katarban 40 fok felett lenne napközbeni hőmérséklet, így “csak” 30 fok feletti hőséggel kell a labdarúgóknak megküzdeniük, melyet ahol csak lehet klímákkal próbálnak orvosolni, valamennyi stadion számtalan légkondíciónáló berendezéssel van ellátva, mely óhatatlanul problémákat okozhat.