Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Jupiler League: megállíthatatlan Németh Adrás csapata, a Genk – KÖRKÉP

A világbajnokság miatt világszerte szünetelnek az első osztályú bajnokságok, így a belga bajnokság (Jupiler League) 2022-2023-as idényében is szünetet tartanak karácsonyig…

(Photo by Maarten Straetemans/Isosport/MB Media/Getty Images)

A belga bajnokság (Jupiler League) 2022-2023-as alapszakaszának derekánál járunk, 17 fordulót bonyolítottak le és ugyanennyi van még hátra – meg néhány pótolandó mérkőzés.

Jelen állás szerint a KRC Genk csapata megállíthatatlan, hiszen tízpontos előnnyel vezeti a bajnokságot. A magyar válogatottban is bemutatkozó Németh András állandó epizódszereplője csapatának, a fiatal támadó 15 bajnokin egyszer tudott eredményes lenni, rendszerint néhány perc lehetőséget kap. A 15-1-1-es mérleggel álló éllovas az egyetlen vereségét még az első fordulóban szenvedte el a címvédő FC Bruges elleni 3-2-re elvesztett rangadón. Azóta a BL-ben továbbjutó együttes botladozott a hazai porondon, a Genk azonban sebezhetetlennek tűnik.

A Bruges jelenleg 33 pontjával csak negyedik a rangsorban, mivel a tavalyi meglepetéscsapat Royal Unione Saint-Gilloise és az idényt nagyszerűen kezdő, ám az eddigi utolsó négy fordulóban nyeretlen Royal Antwerp is megelőzi néhány egységgel.

Az ötödik helyen a Gent három ponttal van lemaradva a negyediktől, ami azért nem mellékes, mert az első négy folytatja a felsőházi rájátszásban a bajnoki címért, az 5-8. helyezett pedig a nemzetközi helyekért csatázik majd. A hatodiktól a nyolcadik helyig még a Westerlo, a Standard Liége és a Leuven tanyázik, megelőzve például a Cercle Bruggét és Sint Truident.

A 34 elsőségével rekordbajnoknak számító RSC Anderlecht komoly mélyrepülésben van és az alapszakasz felénél csupán a 11. helyen szerénykedik, de a Charleroi vagy a Mechelen is hátul helyezkedik el. A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Bernd Storck lassan az összes belga alsóházi csapatot végig járja, az Eupentől való menesztése után az utolsó előtti Kortrijk nevezte ki őt az elmúlt hetekben.

A bajnokság aktuális állása

(Részletes tabella a táblázat jobb felső sarkában található ikonra kattintva érhető el!)


Standings provided by Sofascore