Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: az angolok sem hibáztak, magabiztos győzelmet arattak Szenegál ellen! – videóval

Tovább folytatódtak a katari labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntős párharcai, ahol a vasárnapi játéknapot Anglia és Szenegál összecsapása zárta.

(Photo by Rico Brouwer/Soccrates/Getty Images)

Tapogatózó játékkal kezdték a felek a mérkőzést, ami természetesen inkább a védekezésre berendezkedő Szenegálnak kedvezett jobban. A játékot inkább Anglia irányította, de ez csupán meddő mezőnyfölényre volt elegendő. Az első veszélyesebb lehetőségre egészen a félidő közepéig kellett várni, amikor Diatta beadása után Sarrhoz csorgott a labda, de a szélső 3 méterről a kapu fölé vágta a játékszert. A következő nagy lehetőség is az afrikai csapat előtt adódott, amikor a 33. minutumban Dia lövését védte bravúros mozdulattal Pickford. A 38. percben aztán az első kidolgozott helyzetéből megszerezte a vezetést Anglia! Kane ugratta ki Bellinghamet, aki balról visszafelé passzolt a második hullámban érkező Hendersonnak, a Liverpool középpályása pedig 12 méterről egy jól helyezett lövéssel bevette Mendy kapuját, 1-0! Nem sokkal később még tovább növelhette volna az előnyét az angol válogatott, ám Saka beadása kicsit Kane háta mögé érkezett, aki így nem tudott pontos lövést leadni. A ráadás utolsó pillanatiban aztán Kane már nem hibázott! Egy labdaszerzést követően indított ellentámadást Anglia, az akció végén Kanehez került a labda, aki mattolni tudta Mendyt, 2-0!

A második játékrész kezdete előtt 3 cserét is eszközölt Aliou Cissé, remélve, hogy ezzel sikerül felráznia a csapatát, de jelentős változást nem tudott elérni ezzel. Az angolok dolgozták ki a veszélyesebb lehetőségeket, előbb Saka lőtt 10 méterről kapu mellé, majd Kane távoli lövését kellett Mendynek bravúrral védenie. Az 57. percben már Mendy is tehetetlen volt, ekkor Foden beadasára Saka érkezett középen, aki okosan elpörgette a kapus felett/mellett a játékszert, 3-0! Ez a gól nagyjából minden érdemi kérdést lezárt a mérkőzést illetően, ugyanis ez alaposan visszavetett a szenegáliak játékkedvét is, míg az angolok már nem törték össze magukat az újabb gól megszerzése érdekében. A 75. percben közel járt a szépítéshez Szenegál, ám P. Sarr szabadrúgása kevéssel elkerülte Pickford kapuját. A véghajrában már egyik kapu előtt sem alakult ki újabb nagy helyzet, így Anglia egy magabiztos győzelmet aratva jutott be a legjobb 8 közé, ahol a címvédő Franciaország lesz az ellenfelük.

Anglia – Szenegál 3-0 (2-0)
Helyszín:
Al Bayt Stadion Vezette: I. Barton
Gólszerzők: Henderson (39.), Kane (45+3.), Saka (57.) ill.-
Sárga lapok: -ill. Koulibaly (76.)
Kiállítás: -ill.-

Anglia: Pickford – Shaw, Maguire, Stones (Dier 77.), Walker – Rice, Bellingham (Mount 76.), Henderson (Phillips 82.) – Foden (Grealish 65.), Kane, Saka (Rashford 65.) Szövetségi kapitány: Gareth Southgate

Szenegál: E. Mendy – Sabaly, Koulibaly, Diallo, Jakobs (Ballo-Touré 85.) – I. Sarr, N. Mendy, Ciss (Gueye 46.), Diatta (P.M. Sarr 46.) – Ndiaye (Abass 46.), Dia (Diedhiou 72.) Szövetségi kapitány: Aliou Cissé

A mérkőzés összefoglalója:

A nyolcaddöntők eredményei és további programja:

Szombat:
Hollandia – Egyesült Államok 3-1
Argentína – Ausztrália 2-1

Vasárnap:
Franciaország – Lengyelország 3-1
Anglia – Szenegál 3-0

Hétfő:
16:00 Japán – Horvátország (Tv: M4 Sport)
20:00 Brazília – Dél-Korea (Tv: M4 Sport)

Kedd:
16:00 Marokkó – Spanyolország (Tv: M4 Sport)
20:00 Portugália – Svájc (Tv: M4 Sport)