Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: Messi és Álvarez is betalált, Argentína kiejtette Ausztráliát! – videóval

Az argentin válogatott Lionel Messi vezérletével a nyolcaddöntőben is kiharcolta a továbbjutást a katari világbajnokságon: a dél-amerikaiak Ausztráliát győzték le 2–1-re a legjobb 16 között.

(Photo by Markus Gilliar – GES Sportfoto/Getty Images)

A második nyolcaddöntő a 2022-es vb egyik legeseménytelenebb első félidejét hozta, hiszen a két csapat összesen három kapura lövéssel próbálkozott, amelyek közül csak egy argentin kísérlet volt pontos – abból azonban gól született. Lionel Messi a 35. percben tekerte a hosszú alsóba a labdát remek összjátékot követően, mindezt az 1000. tétmérkőzésén. Messi már a harmadik találatát jegyezte Katarban, a felek pedig egygólos különbséggel vonultak öltözőbe a szünetben.

Az ausztrálok a fordulást követően már jóval többször próbáltak meglógni egy-egy kontratámadás során, más kérdés, hogy gólhelyzetre sokat kellett várnia Graham Arnold együttesének. Arról nem is beszélve, hogy az argentinok előnye tovább nőtt az 57. percben, amikor az ausztrál kapus, Matt Ryan egy félig-meddig csínbe kapott hazaadást követően cselezni kezdett: Julian Álvarez lecsapott a labdára, majd sikeresen be is fejezte a helyzetet. Ausztrália a hajrához közeledve szépíteni tudott, a csereként beállt Craig Goodwin lövése, Enzo Fernándezről pattant a hálóba. Ezt követően Lautaro Martínez többször is lezárhatta volna a találkozó sorsát, ehelyett az ellenfél került közel az egyenlítéshez a lefújást megelőzően: az ifjú Garang Kuol előtt adódott hatalmas lehetőség, Emiliano Martínez viszont bravúrral megmentette csapatát a hosszabbítástól.

Ausztrália tehát búcsúzott a nyolcaddöntőben, míg az argentinok készülhetnek a Hollandia elleni negyeddöntős párharcra.

Katar 2022, világbajnokság, nyolcaddöntő
Argentína – Ausztrália 2–1 (1-0)
Helyszín: Ahmad bin Ali Stadion (Al Rayyan); Játékvezető: Szymon Marciniak
Gólszerzők: Messi (35.), Álvarez (57.), ill. Fernández (77. – öngól)
Sárga lap: Irvine (15.), Degenek (38.)

Argentína: E. Martínez – Molina (Montiel 80.), Romero, Otamendi, Acuna (Tagliafico 71.) – Fernández – De Paul, Mac Allister (Palacios 80.) – Álvarez (Lautaro M. 71.), Messi, Papu Gómez (Lisandro M. 50.). Szövetségi kapitány: Lionel Scaloni.

Ausztrália: Ryan – Degenek (Karacic 72.), Souttar, Rowles, Behich – Leckie (Kuol 72.), Baccus (Hrustic 58.), Mooy, McGree (Goodwin 58.) – Duke (Maclaren 72.), Irvine. Szövetségi kapitány: Graham Arnold.

A találkozó videós összefoglalója:

A játéknap másik eredménye:

Hollandia 3–1 Amerikai Egyesült Államok