Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: újabb kandadai játékos igazol Európába! – sajtóhír

Egybehangzó lapértesülések szerint az angol másodosztályú Watford együttese rövidesen bejelentheti a kanadai válogatottban a világbajnokságon is pályára lépő Ismael Kone szerződtetését. 

A 20 esztendős, tehetséges játékos még az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokságban szereplő CF Montreal játékosa, ám a hírek szerint rekordbevétel ellenében távozik majd a Watfordhoz. A beszámolók szerint a Transfermarkt által 6 millió euróra taksált, elefántcsontparti felmenőkkel is bíró középpályás legalább ekkora összegért válthat klubot.

A 2021-ben még a kanadai alsóbb ligában, a Saint-Laurent-ben futballozó, onnan nyáron a Montrealhoz igazoló Konéval hatalmasat fordulhat a világ, azok után, hogy már a világbajnokságon is Kanada mindhárom találkozóján pályára léphetett (csereként – a szerk.).

Érdekesség, hogy a Katarban szimpatikus vesztes szerepében mutatkozó kanadaiak második játékosa igazol Európába, röviddel azok után, hogy a ‘juarlevelesek’ számára véget ért a világbajnokság: a skót Celtic a válogatott alapemberét, Alistair Jonhsont szerződtette.